ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εκλέγεται το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

* Και η Οικονομική Επιτροπή * Στις αρχές της εβδομάδας οι 6 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες * Αναπληρωτής περιφερειάρχης ο Χρ. Μιχαλάκης

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:03

 

 

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Το προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέγεται σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος στις 11 το πρωί.

Ο πρόεδρος του σώματος θα αναδειχθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας του Κώστα Αγοραστού και ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένη η επανεκλογή στη θέση του προέδρου του μέχρι πρότινος-στο απελθόν Περιφερειακό Συμβούλιο-πρόεδρου, Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους.

Όπως έχει ήδη αναφέρει η «Ε», ο κ. Παπαχαραλάμπους προτάθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τα μέλη της ομάδας της πλειοψηφίας τού Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο Κώστας Αγοραστός και έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Η θητεία του νέου προέδρου θα είναι για δυόμισι χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος του νέου ΠΣ θα αναδειχθεί από την παράταξη της μάξι μειοψηφίας δηλαδή αυτής του Νίκου Τσιλιμίγκα. Για τη θέση έχει ακουστεί το όνομα της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Τζούλιας Τσαλίκη και ο γραμματέας θα προέρχεται από κάποια εκ των μικρότερων παρατάξεων του σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως πρόθεση να συμμετάσχουν στο προεδρείο δεν έχουν οι παρατάξεις της Ηρώς Διώτη και του Βαγγέλη Μπούτα.

Επίσης κατά τη σημερινή διαδικασία θα αναδειχθούν και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας η οποία είναι 9μελής, με συμμετοχή και του περιφερειάρχη ως μέλους-αφού ψηφίζει. Η επιτροπή συγκροτείται ως προς τα μέλη της ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια για τη Θεσσαλία και είναι όπως προαναφέραμε 9μελής.Τα δε 5 μέλη προέρχονται από την συμπολίτευση και τα υπόλοιπα από την αντιπολίτευση.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Επίσης για την ολοκλήρωση του νέου σχήματος της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Αγοραστού το επόμενο στάδιο-στις αρχές της εβδομάδας- υπολείπεται και η τοποθέτηση τον θεματικών αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι για αυτή την θητεία της Περιφερειακής Αρχής θα είναι 6 αντί των 3 που ήταν στην πρώτη, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων στον περιφερειάρχη ως προς την αξιοποίηση των μελών της ομάδας του η οποία αποτελεί από 15 καινούργιους περιφερειακούς συμβούλους και 16 που επανεξελέγησαν συνεχίζοντας τη θητεία τους στο ΠΣ.

Κατά πληροφορίες δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν, αλλά, μεταξύ άλλων, υπάρχει και η σκέψη η θητεία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών να είναι μονοετής ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν όλα τα μέλη της ομάδας της πλειοψηφίας στη διάρκεια της πενταετούς θητείας.

Ως είναι φυσικό το ενδιαφέρον είναι έντονο από μέρους των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα δε των «παλιών» για μία θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη.

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη ομάδα των 6 θεματικών αντιπεριφερειαρχών θα αποτελείται από ένα «κράμα» παλιών και νέων περιφερειακών συμβούλων και θα έχει ως γνώμονα και την τήρηση των σχετικών ισορροπιών μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων.

Επίσης ο Κώστας Αγοραστός θα ορίσει και εντεταλμένους συμβούλους με διάφορα αντικείμενα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ

Όσον αφορά τώρα στα αντικείμενα των έξι θεματικών αντιπεριφερειών αυτές θα ακολουθήσουν κατ’ αντιστοιχία τις διευθύνσεις της Περιφέρειας οπότε θα είναι οι ακόλουθες:

-Αναπτυξιακού προγραμματισμού

-Αγροτικής Οικονομίας –Κτηνιατρικής

-Μεταφορών-Επικοινωνιών

-Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

-Τουρισμού

-Περιβάλλοντος

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Εξάλλου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έχει ήδη οριστεί ως αναπληρωτής περιφερειάρχης ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass