ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Αντιδρούν στην εκ περιτροπής εργασία

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:28

 

 

Στην απόφαση της επιχείρησης, για την εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ ΑΕ στον Βόλο, οι οποίοι χθες βρέθηκαν στα δικαστήρια της Λάρισας. Στο πολιτικό τμήμα του Εφετείου Λάρισας επρόκειτο να συζητηθεί, έφεση της επιχείρησης, κατά πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου του Βόλου, που τους είχε δικαιώσει.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και ανάρτησαν και πανό. Σε συμπαράστασή τους ήρθαν μέλη της διοίκησης του ΕΚ Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τάσο Τσαπλέ, οι οποίοι τους επέδωσαν και ψήφισμα συμπαράστασης, που αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Λάρισας, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζόμενων της βιομηχανίας ΙΜΑΣ - ΣΥΡΜΑ του Βόλου, ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της εργοδοσίας της εκ περιτροπής εργασίας, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε, προς όφελος των εργοδοτών, προκειμένου να μεγαλώσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και την ανταγωνιστικότητα τους.

Συνάδελφοι, συνεχίστε με κάθε μέσο τον δίκαιο αγώνα σας, για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και να αχρηστευτεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων. Καμία επανάπαυση γιατί η επιθετικότητα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν δεν κοπάζει ποτέ. Να μην δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι δούλοι στον 21ο αιώνα για τα κέρδη των λίγων.

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass