ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Νταλικέρης αντί ΕΚΑΒίτη στο ασθενοφόρο!

* Παραμένει παρότι η πρόσληψη ακυρώθηκε από το ΑΣΕΠ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2014 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:28

 

Οδηγός νταλίκας προτιμήθηκε αντί υποψηφίων που διέθεταν πτυχίο της Σχολής του ΕΚΑΒ, πλην της εμπειρίας τους στην επαγγελματική οδήγηση και τοποθετήθηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας στο Κ.Υ. Σκιάθου, για να κινεί το ασθενοφόρο. Πράγμα που κάνει από τον περασμένο Ιούνιο. Διέθετε μεγαλύτερη εμπειρία στο τιμόνι από αυτούς.

Ο τρόπος που κρίθηκαν οι αιτήσεις από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ προκάλεσε την αντίδραση των ενδιαφερομένων υποψηφίων οι οποίοι κατέθεσαν ενστάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παρότι τον Ιούλιο, το ΑΣΕΠ που είχε τον έλεγχο της διαδικασίας ζήτησε από την 5η ΥΠΕ την αναμόρφωση των πινάκων προσληπτέων, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα την αποβολή του συγκεκριμένου υποψηφίου. «Πέραν της οδήγησης χρειάζεται και κάτι ακόμα για τα ασθενοφόρα», φέρεται ότι ήταν η σύσταση από την πλευρά του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο και παρά την αναταραχή που συνεχίζεται με συνεχείς προσφυγές, ο έχων εμπειρία οδηγού νταλίκας, παραμένει στο Κ.Υ. Σκιάθου. Γεγονός που υποχρέωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ να καταγγείλει τον διοικητή της ΥΠΕ Λαζ. Μακρή, ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν πτυχίο της διετούς σχολής του ΕΚΑΒ, υποστηρίζουν ότι «μόνο στην 5η ΥΠΕ συνεκτιμήθηκε ως εμπειρία και η εργασία υποψηφίων ως οδηγών, πλην ασθενοφόρου, και σε φορτηγό, λεωφορείο, νταλίκα ακόμη και σε νεκροφόρα. Έτσι καταρτίστηκαν οι πίνακες κατάταξης και προσλήφθηκαν υποψήφιοι και σε άλλα νοσοκομεία και Κ.Υ. της ευρύτερης περιοχής». Επιμένουν ότι «οι ίδιοι υποψήφιοι που είχαν υποβάλλει τα χαρτιά τους, στον ίδιο διαγωνισμό και σε άλλες ΥΠΕ της χώρας, εκεί βρέθηκαν με προϋπηρεσία 8 μηνών, όση διέθεταν σε ασθενοφόρα και στην ΥΠΕ που εδρεύει στη Λάρισα με προϋπηρεσία 60 μηνών καθώς ελήφθη υπόψη και η συνολική επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Σημειωτέον ότι πρόκειται για θέσεις εργασίας με σύμβαση διάρκειας 8 μηνών και όχι μόνιμες. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι επιδιώκουν την πρόσληψή τους, όχι μόνο για να ανακουφίσουν τις πιεστικές ανάγκες διαβίωσης και να γλυτώσουν από την ανεργία αλλά και διότι έτσι εγγράφουν προϋπηρεσία στα ασθενοφόρα ώστε να αντιμετωπίσουν από καλύτερη θέση πιθανή προκήρυξη μόνιμων θέσεων στο ΕΚΑΒ. Αν βέβαια δεν γίνει και τότε η επιλογή με τα κριτήρια της 5ης ΥΠΕ, οπότε καλύτερα να επεδίωκαν να εργαστούν σε μεταφορική εταιρία ενισχύοντας την προϋπηρεσία τους.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΑΒ

Στο έγγραφό της προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεων. Γρηγοράκο, η ΠΟΠ ΕΚΑΒ σημειώνει τα ακόλουθα: «στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του τομέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, έχει προβλεφθεί νομοθετικά να προσλαμβάνονται πιστοποιημένοι απόφοιτοι του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ με την ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου». Οι απόφοιτοι αυτοί έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας όμως, μη λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός αυτό, το οποίο αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο Δημόσιο με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, προέβη στην πρόσληψη ατόμου στο Κ.Υ. Σκιάθου ως Πλήρωμα Ασθενοφόρου, το οποίο δεν είναι απόφοιτος ΙΕΚ του ΕΚΑΒ και με μοναδικό προσόν προϋπηρεσία ως οδηγός νταλίκας.

Παρά τις επισημάνσεις οι οποίες έγιναν και την αφαίρεση από τους καταλόγους κατάταξης του συγκεκριμένου ατόμου από το ΑΣΕΠ, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας συνεχίζει να κρατά παρανόμως στο Κ.Υ. Σκιάθου το συγκεκριμένο άτομο, με ό, τι κινδύνους εγκυμονεί το γεγονός αυτό για την υγεία των πολιτών, αφού σύμφωνα και με έγγραφο του διευθυντή του Κ.Υ. Σκιάθου τα περιστατικά στα οποία επιλαμβάνονται είναι κατ' εξοχήν επείγοντα.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθεί η διοικητική τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά κυρίως για να αποφευχθούν τυχόν ανεπανόρθωτες συνέπειες που μπορεί να επέλθουν στους πολίτες της περιοχής, εξαιτίας μιας λανθασμένης αντιμετώπισης σε ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας που θα αντιμετωπίσουν και το οποίο θα χρήζει άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας».

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass