ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ - ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Διεργασίες στο παρά πέντε με ψηφοδέλτια «εκπλήξεις»

* Ρένα Καραλαριώτου και Κ. Τζανακούλης με τον συνδυασμό Γ. Κωτσού * Υποψήφιο από «απέναντι» «κλείνει» ο συνδυασμός Α. Καλογιάννη

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:55

 

Μέχρι και σήμερα, στο παρά πέντε της κατάθεσης ψηφοδελτίων, θα συνεχισθούν οι διεργασίες των δυο υποψήφιων προέδρων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, δημάρχων Λάρισας Απ. Καλογιάννη και Μουζακίου Γ. Κωτσού.

Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι κρατούν ως «άσο στο μανίκι» τους, τις υποψηφιότητες δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, με δεδομένο ότι οι 125 εκλέκτορες (25 δήμαρχοι και 100 δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλίας) «προδικάζουν» το αποτέλεσμα των καλπών της Παρασκευής, ενώ η προσχώρηση των 13 εκλεκτόρων της παράταξης του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, δημιουργεί αισιοδοξία στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, που φαίνεται να διαθέτει έτσι – έστω οριακά – το αριθμητικό «πλεονέκτημα».

Χθες βράδυ εντάθηκαν οι επαφές για τη συμμετοχή υποψηφίων στα ψηφοδέλτια που επισήμως θα κατατεθούν έως τις 3.30 σήμερα το μεσημέρι, στον δήμαρχο της έδρας της ΠΕΔ που τυγχάνει να είναι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία οι κάλπες θα ανοίξουν στις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή, στην αίθουσα της ΔΕΥΑ Λάρισας, ενώ οι εκλέκτορες θα συγκεντρωθούν από τις 9.30 το πρωί για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Στόχος των δυο συνδυασμών είναι, στο σκέλος των δημάρχων, να φθάσουν την «οροφή» που θεωρείται η συμμετοχή 8 έως 10 δημάρχων (προβλέπεται έως και 15 υποψήφιοι) και στα δυο ψηφοδέλτια, όπως 8 δημοτικών συμβούλων (έως και 11 οι υποψήφιοι), αλλά και 8 εκπροσώπων στην Κεντρική Ένωση Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ).

Με τους δυο επικεφαλής να «στοχεύουν» ακόμη και σε «μεταγραφές» από το «αντίπαλο», θεωρητικά, στρατόπεδο. Έτσι θεωρείται χαρακτηριστική η δημόσια τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής παράταξης στις εκλογές του περασμένου Μαΐου που, περιγράφοντας τη «δυσμενή συγκυρία» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλούσε σε ενότητα τις «δυνάμεις δημιουργίας με αυτοδιοικητική παρουσία και αυτοδύναμη προοπτική».

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι δυο αντίπαλοι για τον Δήμο Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου και Κων. Τζανακούλης κατέρχονται από κοινού στο ψηφοδέλτιο Κωτσού, η μεν κ. Καραλαριώτου για το ΔΣ της ΠΕΔ, ο δε κ. Τζανακούλης για την ΚΕΔΕ, μέλος του ΔΣ της οποίας είναι σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως με την υποστήριξη (ανεπίσημα) της ΝΔ, εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι Ελασσόνας, Κιλελέρ, Αλμυρού, Ρ. Φεραίου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Καλαμπάκας, Πύλης, Τρικάλων, Φαρκαδόνας, Μουζακίου και Σοφάδων, οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Κωτσού.

Με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ (ανεπίσημα) εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι, Αγιάς, Τεμπών, Φαρσάλων, Αλοννήσου, Ζαγοράς, Ν. Πηλίου, Αργιθέας, Καρδίτσας και Παλαμά, ενώ με την υποστήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι, Λάρισας και Τυρνάβου, οι οποίοι όλοι τους στηρίζουν την υποψηφιότητα Καλογιάννη.

ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΚΩΤΣΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Κωτσού, με επικεφαλής τον ίδιο, θα είναι και οι δήμαρχοι: Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, Πύλης Κ. Μαράβας, Σοφάδων Θαν. Σκάρλος, Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος, Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου και Φαρκαδόνας Θαν. Μεριβάκης.

Όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας: Ρένα Καραλαριώτου και Κ. Καλαμπαλίκης, Ελασσόνας Αστ. Στούπας και Τεμπών Γ. Μανώλης. Με τον ίδιο συνδυασμό υποψήφιοι για την ΚΕΔΕ θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, Λάρισας Κων. Τζανακούλης, Αγιάς Αντίγ. Βατζιάς και Ελασσόνας Γιάν. Σαπουνάς.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Καλογιάννη, με επικεφαλής τον ίδιο, θα είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος, Ν. Πηλίου Νίκ. Φορτούνας, Πλαστήρα Δημ. Τσαντής, Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης και Φαρσάλων Αρ. Καραχάλιος, ενώ, μεταξύ άλλων, «εκκρεμούσε» η υποψηφιότητα του δημάρχου Τεμπών Κων. Κολλάτου. Υποψήφιοι θα είναι επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας και Τρικάλων Γ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ό,τι αφορά τέλος στο τυπικό της διαδικασίας από την ΠΕΔ Θεσσαλίας ανακοινώθηκε χθες ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011 «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)» και την με αριθμό 45/8.8.2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών συγκαλείται Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα όργανα της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 3η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 π.μ. στη Λάρισα, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ (τέρμα Τυχερού). Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: Στις 9.30 π.μ. προσέλευση εκλεκτόρων. Στις 10 π.μ. διαπίστωση απαρτίας. Στις 10.30 π.μ. εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής. Από τις 11 π.μ. έως τις 15.30: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, εκλογή Εκπροσώπων της ΠΕΔ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass