ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ 5 ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο ο στεφανιογράφος του Πανεπιστημιακού

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2014 17:46 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:07

Την επίσπευση των διαδικασιών προμήθειας νέου στεφανιογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και την άμεση-εν τω μεταξύ- αποκατάσταση της βλάβης του υφιστάμενου, ζήτησαν με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας και οι 5 Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, Η. Διώτη, Δ. Γελαλής, Π. Δριτσέλη και Ν. Μιχαλάκης.

Όπως τονίζουν «ο μοναδικός στεφανιογράφος δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλίας, βρίσκεται από 1η Σεπτεμβρίου 2014 εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης –έχοντας ξεπεράσει τεχνολογικά το όριο ζωής του-, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία για στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές επεμβάσεις, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που δεν αντέχουν τα συρρικνωμένα εισοδήματά τους». Οι βουλευτές σημειώνουν ακόμη ότι «το  έργο για την απόκτηση νέου στεφανιογράφου εντάχθηκε πριν από 2 χρόνια στο ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεδομένης όμως της χρονοβόρας δικαστικής αντιπαράθεσης των ενδιαφερόμενων εταιρειών που μπλοκάρουν τον διαγωνισμό, θα περάσουν χρόνια για την προμήθειά του». Προσθέτουν επιπλέον ότι «υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα λόγω της μεγάλης αναμονής που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην τοποθέτηση βηματοδοτών στο ΠΝΛ που είναι και το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο-κέντρο τοποθέτησης βηματοδοτών που εξυπηρετεί τη Θεσσαλία».   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass