Στο φως τα στοιχεία κληροδοτημάτων

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:23

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ανάρτησε στην κεντρική της ιστοσελίδα σύνδεσμο για την διεύθυνση http://84.205.238.47/iktinos/all/home, όπου από τον Δεκέμβριο του 2013 εμφανίζονται όλες οι ανακοινώσεις  που αφορούν στα Ιδρύματα – Κληροδοτήματα – Κοινωφελείς περιουσίες που εποπτεύονται από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τον Νόμο 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» (185/τ. Α’).

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε διαδικτυακή εφαρμογή, από το Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη, της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας, μετά από αντίστοιχο αίτημα της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών.

Όπως ανακοινώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση: « Η διαδικτυακή εφαρμογή αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε από μηδενική βάση, χωρίς τη χρήση έτοιμου πακέτου λογισμικού, αλλά με χρήση εργαλείων ανοικτού λογισμικού, έτσι ώστε να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες της συγκεκριμένης εφαρμογής και με μηδενικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο. 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει την δυνατότητα σε διαβαθμισμένους υπαλλήλους της Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών να αναρτούν στοιχεία (προϋπολογισμούς, ισολογισμούς κ.α.) για τα ιδρύματα – κληροδοτήματα που η υπηρεσία εποπτεύει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  και τα στοιχεία αυτά να καθίστανται αμέσως διαθέσιμα, μέσω της ιστοσελίδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας είναι η πρώτη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που φρόντισε να εναρμονιστεί άμεσα με τον Νόμο 4182/2013 και ανέπτυξε και χρησιμοποιεί δικτυακή εφαρμογή ανάρτησης στοιχείων των κοινωφελών περιουσιών.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass