Ημερίδα για το αγροτικό κίνημα στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2014 21:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:26

Τιμητική ημερίδα-εκδήλωση για το αγροτικό κίνημα στην Θεσσαλία, οργανώνεται από την Πανθεσσαλική Στέγη, την Τετάρτη, 2 Απριλίου, από τις 19:00 έως 21:30. Η εκδήλωση θα γίνει στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα-κεντρική αίθουσα). Η ημερίδα θα αφορά το Αγροτικό Ζήτημα και το Αγροτικό Κίνημα στην Θεσσαλία, για την περίοδο 1881-1922.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, «Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, το οποίο θα έχει ιστορικό χαρακτήρα, θα γίνει αναφορά στην χρονική περίοδο από την οθωμανική κατοχή έως το 1922. Το πρόγραμμα των ομιλιών και οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

"Γαιοκτησία στον Θεσσαλικό κάμπο και αγροτική οικονομία στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας", Φωτεινή Φιλίππου, Δρ. Επιστημών της Αγωγής. "Αγροτικό ζήτημα και αγροτικό κίνημα στην Θεσσαλία (1881-1922)", Αρώνη-Τσίχλη Καίτη, Καθηγήτρια Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου – Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου. "Κιλελέρ, τα αίτια και οι επιπτώσεις στο Θεσσαλικό ζήτημα", Πουλιάνας Χρήστος, ιστορικός-φιλόλογος.

 "Μαρίνος Αντύπας-Δημήτριος Μπούσδρας: η συμβολή τους στην απελευθέρωση των αγροτών", Κούτρας Στέφανος, Πρόεδρος Πανθεσσαλικής Στέγης, Δρ. Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τον συντονισμό θα έχει ο Γενικός Γραμματέας της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Ηλίας Ντούβλης.

Στο δεύτερο μέρος, θα βραβευτούν για την ανάδειξη του Θεσσαλικού Αγροτικού Κινήματος μέσα από το καλλιτεχνικό τους έργο οι: Κώστας Βίρβος, Θωμάς Μπακαλάκος, Λάκης Χαλκιάς. Στο μουσικό μέρος θα συμμετάσχουν και οι: Βασιλική Καρακώστα, Βασίλης Κολοβός. Ο λογοτέχνης Θάνος Αθανασόπουλος θα απαγγείλει το ποίημά του «ΖΕΥΓΑΣ».

Αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμοί, εκτός από τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανο Κούτρα, ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης-Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κ. Λιλίκα Βασιλάκου, Αντιπεριφερειάρχης-Περιφέρεια Αττικής, κ. Βασίλης Έξαρχος, πρόεδρος ΕΛΓΑ.  Θα παρουσιάσει η κ. Θεοδώρα Τσιτσιπά, Μέλος Δ.Σ., έφορος Μελετών και Προγραμματισμού, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου.»

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass