ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη διαθεσιμότητα 746 διοικητικοί υπάλληλοι

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29
Σε διαθεσιμότητα τίθενται 746 διοικητικοί υπάλληλοι, έξι συνολικά πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά τη διαπιστωτική πράξη που εξέδωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.
Είναι η δεύτερη φάση των διαθεσιμοτήτων στα πανεπιστήμια (πριν μερικούς μήνες προηγήθηκαν υπάλληλοι οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν) με τους οριστικούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πίνακες ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά και τις αιτήσεις θεραπείας που κατέθεσαν εργαζόμενοι επί του αρχικού πίνακα όταν, μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκαν λάθη στα προσόντα υπαλλήλων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπαλλήλων δηλώθηκαν στοιχεία (που αντιστοιχούσαν σε μόρια) τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Η σημερινή φάση αφορά σε υπαλλήλους κλάδων Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) και, ειδικοτήτων όπως διοικητικού, βιβλιοθηκονόμων, επιμελητών, τεχνικών, διοικητικού – οικονομικού, διοικητικού – λογιστικού και, μεταφραστών – διερμηνέων.
Ειδικότερα πρόκειται για 330 υπαλλήλους του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, 175 του Μετσόβιου, 146 του ΑΠΘ, 17 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 51 του Πατρών και άλλων 27 του πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγγράφως από τον πρύτανη του κάθε πανεπιστημίου ενώ ταυτόχρονα θα επικαιροποιηθεί η βάση «του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας» όπως σημειώνεται στη χθεσινή απόφαση Αρβανιτόπουλου.
Η ίδια απόφαση, με θέμα «Διαπιστωτική Πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορά στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης, λόγω κατάργησης θέσεως με αποτίμηση προσόντων, σύμφωνα με την αριθμ.135211/Β2/23 – 09 - 2013 (ΦΕΚ 2384/τ.Β’/24 – 09 - 2013) κοινή Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 57519/Β2/11-04-2014 (ΦΕΚ 910/τ.Β’/11-04-2014) κοινή Απόφαση και ισχύει» εκδόθηκε χθες ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί στα εμπλεκόμενα Ιδρύματα.
Διευκρινίζεται πως η χθεσινή διαπιστωτική πράξη του κ. Αρβανιτόπουλου αποτελεί συνέχεια άλλης πράξης, τους προηγούμενους μήνες, με την οποία, πρώτοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι των πανεπιστημίων μετά την κατάργηση θέσεων.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε ό,τι αφορά στους 17 υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι ειδικοτήτων Διοικητικού Λογιστικού (κλάδων ΔΕ και ΤΕ) και Βιβλιοθηκονόμων (κλάδων ΠΕ και ΤΕ), 8 εκ των οποίων εργάζονται στο Ιατρικό Τμήμα Λάρισας. Μαζί με τους 5 υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην πρώτη φάση, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 22 αντί των 33 που προβλεπόταν αρχικά από το υπουργείο Παιδείας. Να σημειωθεί τέλος πως το όλο θέμα αναμένεται να απασχολήσει το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass