ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΒΑΣ. ΤΣΙΑΚΟΣ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σε Παλαμά και Σοφάδες

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:28
 
 
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Τμηματάρχη Εκτιμήσεων, κ. Κ. Καραμπάτσα βρέθηκε στην Καρδίτσα, κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με στόχο να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Κυριακής σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων. Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο.
Ειδικότερα επισκέφθηκαν καλλιέργειες στα χωριά Φύλλο, Ορφανά, Λεύκη, Αμπελώνα, Κυψέλη, Ερμήτσι και Πασχαλίτσα. Όπως διαπίστωσαν υπάρχουν ζημιές τόσο σε καλλιέργειες βαμβακιού, σε καλλιέργειες καλαμποκιού καθώς και σε άλλες καλλιέργειες. Μετά το τέλος των επισκέψεων τα στελέχη του κλιμακίου είπαν πως μετά την αναγγελία από τους οικείους δήμους του συμβάντος, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιά θα πρέπει εντός 15νθημέρου να υποβάλλουν σχετική αίτηση ώστε γεωπόνοι του οργανισμού να επισκεφθούν τα χωράφια τους για να κάνουν ακριβή εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ζήτησε από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και να δοθούν δίκαιες και γενναίες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και η χαλαζόπτωση ήρθε να τα επιδεινώσει περισσότερο.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Τσιάκος δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις αγροτικές περιοχές που χτυπήθηκαν από το χαλάζι το απόγευμα της Κυριακής. Είδαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και θα έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες στην τελική παραγωγή. Εκείνο που ζητάμε πλέον από τον ΕΛΓΑ είναι να προστατεύσει το εισόδημα των πληγέντων αγροτών κάνοντας έγκαιρα εκτιμήσεις και δίνοντας δίκαιες και γενναίες αποζημιώσεις. Εξάλλου οι αγρότες αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα που αν δεν εφαρμόζονται τα αυτονόητα από την πλευρά του κράτους, δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν τις οικογένειες τους» κατέληξε ο κ. Τσιάκος.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass