Γαστρονομικό φεστιβάλ με γεύση Περού στο Βόλο

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2013 15:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:24

Η δημιουργία ενός γαστρονομικού φεστιβάλ γεύσεων από το Περού στις αρχές Οκτωβρίου στο Βόλο συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο πρέσβης του Περού Χόρχε Ραμόν, με τον αναπληρωτή Πρύτανη Δημοσίων Σχέσεων εξωστρέφειας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθηγητή Κουρέτα Δημήτρη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο κτηριακό συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια στην εν λόγω εκδήλωση να παραστούν ο πρωθυπουργός του Περού και η γυναίκα του καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη συνέχει συζητήθηκε  η δυνατότητα υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας του  ινστιτούτου Ερευνών του Περού με τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, όσον αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας στην καλλιέργεια φυτών των Άνδεων. Συγκεκριμένα υπάρχει η κινόα, του γένους των χηνοποδιδών, δεν είναι δημητριακό -για την ακρίβεια ως φυτό είναι πιο συγγενική με το σπανάκι, το παντζάρι και τον αμάραντο- αλλά οι σπόροι της καταναλώνονται ως τέτοιο, και μάλιστα με πλεονεκτήματα έναντι πολλών ανάλογων τροφών: δεν περιέχει γλουτένη και χωνεύεται πιο εύκολα από το σιτάρι, το καλαμπόκι ή τη σίκαλη, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι σε οποιαδήποτε μορφή του. Η κινόα παρέχει 10 απαραίτητα αμινοξέα, είναι γεμάτη μεταλλικά ιχνοστοιχεία και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μεταξύ 14-18%. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ θεωρεί ότι είναι τόσο θρεπτική που μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι και το μητρικό γάλα. Θα υπάρξει διερεύνηση αν μπορεί αυτό το super food  μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν καθηγητές της Σχολής  Γεωπονικών Επιστημών και συζητήθηκαν ακόμη μια σειρά θεμάτων που άπτονται της συνεργασίας των δυο πλευρών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass