ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ελεγχοι και συλλήψεις για παρεμπόριο

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:01
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την πάταξη του παραεμπορίου. Στο πλαίσιο των ελέγχων σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Μαγνησία έγιναν συλλήψεις μικροπωλητών που στερούνταν αδείας και νόμιμων παραστατικών ενώ κατασχέθηκαν τα διατιθέμενα προϊόντα.
Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, συνελήφθη ένας 36χρονος, που διέθετε προς πώληση 190 ζεύγη γυαλιών οράσεως, στερούμενος αδείας και νόμιμων παραστατικών. Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.
Ελεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λαϊκές αγορές στους Σοφάδες και το Μουζάκι Καρδίτσας, από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας (Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων και Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου) σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς (Τμήμα Εμπορίου). Κατά τη διάρκεια των ελέγχων οι αστυνομικοί κατέλαβαν τρεις ημεδαπούς, δύο άντρες ηλικίας 46 και 26 ετών και μία 33χρονη, καθώς επίσης και τρεις αλλοδαπούς, δύο από τους οποίους υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 40 και 46 ετών και ο τρίτος 35χρονος υπήκοος Κίνας, να διαθέτουν προς πώληση είδη παρεμπορίου, στερούμενοι αδείας και νόμιμων παραστατικών.
Κατασχέθηκαν συνολικά 2.181 αντικείμενα παραεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως γυαλιά, πορτοφόλια, ρολόγια, φορτιστές αυτοκινήτων και κινητών τηλεφώνων, είδη ένδυσης κ.α. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.
Ευρεία ήταν η επιχείρηση και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στα παράλια του νομού (Αλυκές, Άναυρος, παραλία Αλμυρού, Αμαλιάπολη, Αγ. Ιωάννης, Νηές), στο Πήλιο (Τσαγκαράδα, Ζαγορά), καθώς και στα νησιά, Σκιάθο και Σκόπελο.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν επτά αλλοδαποί μικροπωλητές, από τους οποίους τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, δύο υπήκοοι Νιγηρίας, ένας υπήκοος Πακιστάν και ένας υπήκοος Κίνας, καθώς επίσης και ένας ημεδαπός ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (1.152) αντικείμενα παρεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως ρολόγια, καπέλα, βραχιόλια, γυαλιά, τσάντες, φακοί, υποδήματα κ.λπ. Σε βάρος των οκτώ προσαχθέντων βεβαιώθηκαν ισάριθμες διοικητικές παραβάσεις, για στέρηση άδειας μικροπωλητή. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας παρόμοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στις ανωτέρω περιοχές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass