K. Πουλάκης: «Να μετατρέψουμε την οργή και την οδύνη σε δύναμη ανατροπής και δημοκρατίας»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2013 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42

Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της για την έξαρση του νεοναζισμού, αλλά και καλεί τους πολίτες «να μετατρέψουν την οργή και την οδύνη σε δύναμη ανατροπής και δημοκρατίας» εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του Π. Φύσσα στην Αμφιάλη, από νεοναζί. Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής :

 

«Η ανησυχία, η οργή και η οδύνη μας μπροστά στο απροκάλυπτο ξέσπασμα της θηριώδους ναζιστικής βίας, που εντάθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες και κορυφώθηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη είναι κοινή με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ελλάδας και του κόσμου. Γνωρίζουμε πλέον ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση αποσταθεροποίησης του δημοκρατικού πολιτεύματος και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πιεστικά πραγματικά τους προβλήματα, με όχημα την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Απέναντι στον κίνδυνο αυτό, θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια σύγκρισης ή ταύτισης του κόσμου της Αριστεράς, που δεκαετίες τώρα πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας, με λούμπεν εγκληματικά στοιχεία, νοσταλγούς του πιο μαύρου παρελθόντος της ανθρωπότητας, η οποία ωστόσο επιχειρείται κατά τρόπο ηθικά προκλητικό και πολιτικά κοντόφθαλμο από μέρος των ΜΜΕ και του πολιτικού κόσμου, ακόμα και του “πρωθυπουργικού περιβάλλοντος”.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε δημοκρατική επαγρύπνηση, σε μαζικές, ειρηνικές διαμαρτυρίες που θα ακυρώσουν το φασισμό στην πράξη. Καλούμε όλο το φάσμα των αιρετών και των τοπικών φορέων να καταδικάσουν απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις το ναζιστικό έγκλημα.

Θεωρούμε ότι μπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε την οργή και την οδύνη που πλημμυρίζει αυτή την ώρα όλους και όλες μας, σε μια δύναμη ανατροπής και δημοκρατίας. Μπορούμε και πρέπει να προτάξουμε την αλληλεγγύη μας, τους αγώνες μας για δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ζωή, την αταλάντευτη τοποθέτησή μας υπέρ του ανθρώπου και των αναγκών του, απέναντι στη μαύρη σκιά του ρατσισμού, της βίας, του ολοκληρωτισμού και του θανάτου που επιχειρείται να απλωθεί πάνω από τη χώρα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass