ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Διαβούλευση για ενέργεια, περιβάλλον και μέταλλο

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2013 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:42
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας διοργανώθηκε συνάντηση εργασίας για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, το περασμένο Σάββατο στο κτιριακό συγκρότημα Τσαλαπάτα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Μουσείου Τσαλαπάτα.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και συντονιστής της συνάντησης εργασίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους τόνισε το πόσο σημαντική είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση εργασίας για την ενέργεια και το περιβάλλον, μετά τις συναντήσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τομέα τουρισμού-πολιτισμού.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός Κων/νος τόνισε ότι «πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά , να βρούμε λύσεις . Λύσεις που έρχονται από κάτω προς τα πάνω και όχι όπως στο παρελθόν με λύσεις που δρομολογούνταν από πάνω προς κάτω». Επίσης «η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμπιστεύτηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 και όχι κάποια ιδιωτική εταιρία όπως έγινε στις άλλες Περιφέρειες».
Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μελίνα Σαραφίδου παρουσίασε τους άξονες της περιφερειακής ανάπτυξης της Θεσσαλίας στους τομείς ενδιαφέροντος δίνοντας και το όραμα για τη Θεσσαλία του 2014-2020.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε τη Μεθοδολογία και τη διαδικασία διαβούλευσης. Οι ομάδες εργασίας που εργάστηκαν εθελοντικά δημιούργησαν τα κείμενα βάσης και μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί οποιοσδήποτε να προσθέσει και να συμπληρώσει στα κείμενα βάσης ενώ τόνισε ότι είναι μια διαδικασία ανοικτή και δυναμική που εξελίσσεται.
Ο κ. Γιάννης Τόλιας Γιάννης απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με το τι είναι η έξυπνη εξειδίκευση, πώς φτιάχνεται, ποιος τι φτιάχνει. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αναστάσιο Σταματέλλο τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου διαβούλευσης που αφορούσαν στην Ενέργεια. Έπειτα η επίκ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σίσσυ Λασπίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου διαβούλευσης που αφορούσαν στο Περιβάλλον.
Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς, περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης.
Επίσης διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας συνάντηση εργασίας για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα του μετάλλου. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο κτιριακό συγκρότημα Τσαλαπάτα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Μουσείου Τσαλαπάτα.
Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν: Η συντονιστική ομάδα επεξεργασίας του Σχεδίου για τη « Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι συντονιστές της Ομάδας Εργασίας ΜΕΤΑΛΛΟ: Α. Παπαδούλης, Γ. Φράγκου, περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη ΔΕΠ, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, και παραγωγικών φορέων.
Εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας ο κ. Τόλιας ανέλυσε τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3. Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ και της συντονιστικής ομάδας του μετάλλου ο κ. Απόστολος Παπαδούλης ανέλυσε το κείμενο βάσης που είχε Θέμα «Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές. Διεκδίκηση πόρων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου για την καινοτομία και τις επιχειρήσεις του Μετάλλου. Ανάγκες – Προτεραιότητες».
Επίσης ανέφερε την αργή απορρόφηση των αποτελεσμάτων έρευνας από πλευράς των επιχειρήσεων του κλάδου του μετάλλου καθώς και την ύπαρξη leaders στον κλάδο αυτό. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ όλων των φορέων. Οι διαδικασίες διαβούλευσης για τις θεματικές ενότητες της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης θα συνεχισθούν στο προσεχές διάστημα ώστε να υπάρξει η ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Θεσσαλίας για το 2014 - 2020.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass