Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Αχελώο

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 18:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:20
Με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη για εκπόνηση οικολογικής μελέτης στις περιοχές κατασκευής των έργων εκτροπής του Αχελώου, το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «δεν ξέρει κανείς τι να …πρωτοθαυμάσει στην απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών που σπεύδει σκανδαλωδώς να προκηρύξει μελέτη για τα έργα εκτροπής του Αχελώου, προϋπολογισμού 307.500 ευρώ! Με απόφαση μάλιστα του αναπληρωτή Υπουργού Στ. Καλογιάννη εγκρίθηκε στις 22 Μαρτίου πίστωση 246.000 ευρώ για την προκήρυξη μελέτης «Οικολογικής Μελέτης Βάσης στην περιοχή κατασκευής των έργων εκτροπής ποταμού Αχελώου».
Έτσι ο παραλογισμός της εκτροπής γεννά προκλητικές και παράλογες αποφάσεις, αφού: Προκηρύσσεται μελέτη πριν ακόμη το Συμβούλιο της Επικρατείας εκδώσει την απόφασή του για τη νομιμότητα των έργων της εκτροπής. Η μελέτη θ’ απαντήσει στις παρατηρήσεις του Ευρωδικαστηρίου για ανεπάρκεια και έλλειψη στοιχείων των μελετών, βάσει των οποίων νομιμοποιήθηκαν οι ακυρωμένοι περιβαλλοντικοί όροι των έργων με το Νόμο Σουφλιά. Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία για το στόχο της μελέτης, προκλητικά και ξεδιάντροπα στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η νέα μελέτη προκηρύσσεται γιατί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «σημειώνει την έλλειψη καταγραφών φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές των έργων εκτροπής». Πρόκειται για μία σκανδαλώδη απόφαση που περιφρονεί το ΣτΕ, τρέχει να προλάβει τους …κουτόφραγκους και, φυσικά, ρίχνει ξανά χρήμα στον Πίθο των Δαναΐδων, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass