ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣIΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η Θεσσαλία ζητά 8 διμοιρίες ΜΑΤ...

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 22:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:46
Με στόχο «μια εκπαιδευμένη δύναμη οκτώ διμοιριών των 20 ατόμων στο κέντρο της χώρας», όπως υπογραμμίζει η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, προτείνει αναλυτικό σχέδιο προς το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλίας (Υ.Α.Ε.Θ.), (των γνωστών δηλαδή ως ΜΑΤ).
Την υπόθεση την «κυνηγάει» η ΕΑΛ, με βασικό γνώμονα να σταματήσουν ή να περιοριστούν στο ελάχιστο, οι μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού. Μετακινήσεις αστυνομικών της Λάρισας και της Θεσσαλίας εκτός περιφέρειας και το αντίθετο, μετακινήσεις αστυνομικών της Αθήνας κα της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων περιοχών στη Θεσσαλία. Ενόψει της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνέχεια προηγούμενης πρότασης του σωματείου, η ΕΑΛ προχώρησε στην παρουσίαση αναλυτικού σχεδίου ίδρυσης της Υ.Α.Ε.Θ., που θα καταθέσει και σε στελέχη της ΕΛΑΣ στην Αθήνα, τις επόμενες ημέρες.
Το θέμα, εκτός από τη συνεχή ταλαιπωρία των αστυνομικών, ως εργαζομένων, έχει σημασία ως προς το κόστος των μετακινήσεων κι αυτό προσπαθεί να αναδείξει η ΕΑΛ. Αφού οι μετακινήσεις κοστίζουν, είναι καλύτερα, τα έξοδα να διατεθούν για τη διατήρηση των απαιτούμενων δυνάμεων στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ώστε να επεμβαίνουν πιο γρήγορα και με αστυνομικούς, που δεν θα μετακινούνται μακριά από την έδρα τους.
Όπως τόνισε στην «Ε», ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Αθαν. Νταβούρας, το σωματείο προτείνει και πιθανούς χώρους στέγασης, μερικοί εκ των οποίων είναι στρατιωτικοί, ενδεικτικά όμως, αφού το σωματείο δεν θέλει να υπεισέρθει στα θέματα που άπτονται των ενόπλων δυνάμεων. Γενικά, μπορούν να βρεθούν οι πιο κατάλληλες λύσεις, όταν θα έρθει η ώρα. Το θέμα είναι, να αποφασιστεί η ίδρυση της υπηρεσίας, που είναι το μέγιστο. Τα άλλα, είναι πιο εύκολα.
Σημεία της πρότασης: «Έδρα της Υ.Α.Ε.Θ. είναι η Λάρισα και στεγάζεται εντός των στρατοπέδων «Μπουγά» ή 1ης Στρατιάς. Η Υ.Α.Ε.Θ. διαρθρώνεται ως εξής: Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλίας (Ο.Ε.Α.Θ.): Έχει έδρα τη Λάρισα, είναι δύναμης 20 ατόμων, κατά προτίμηση με προϋπηρεσία στην ΕΚΑΜ ή στις ειδικές δυνάμεις και να είναι γνώστες πολεμικών τεχνών. Δρα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από στελέχη της ΕΚΑΜ, διαθέτει ειδικό εξοπλισμό, καθώς επίσης και τζιπ μεγάλου κυβισμού.
Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λάρισας (Τ.Α.Ε. Λάρισας): Έχει έδρα τη Λάρισα και διαθέτει δύναμη 80 ατόμων συμπεριλαμβανομένων διοίκησης, οδηγών, γραμματειακής υποστήριξης. Σε πλήρη ανάπτυξη διαθέτει 2 διμοιρίες δύναμης τουλάχιστον 30 ατόμων η καθεμιά. Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μαγνησίας (Τ.Α.Ε. Μαγνησίας). Έχει έδρα τον Βόλο και στεγάζεται στο υπό ανέγερση Αστυνομικό Μέγαρο ή στο στρατόπεδο «Γεωργούλα». Διαθέτει δύναμη και μέσα ανάλογα του Τ.Α.Ε. Λάρισας. Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Τρικάλων (Τ.Α.Ε. Τρικάλων): Έχει έδρα τα Τρίκαλα και στεγάζεται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εντός του στρατοπέδου της Σ.Μ.Υ. Διαθέτει δύναμη 50 ατόμων συμπεριλαμβανομένων διοίκησης, οδηγών, γραμματειακής υποστήριξης. Σε πλήρη ανάπτυξη διαθέτει διμοιρία δύναμης τουλάχιστον 30 ατόμων. Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Καρδίτσας (Τ.Α.Ε. Καρδίτσας). Έχει έδρα την Καρδίτσα και στεγάζεται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ή στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων. Διαθέτει δύναμη 35 ατόμων συμπεριλαμβανομένων διοίκησης, οδηγών, γραμματειακής υποστήριξης. Σε πλήρη ανάπτυξη διαθέτει μία διμοιρία τουλάχιστον 20 ατόμων.
ΓΕΝΙΚΑ
Το προσωπικό των Τ.Α.Ε. σε «νεκρές περιόδους» διενεργεί συντηρητικές εκπαιδεύσεις, καθώς επίσης και περιπολίες με τα έγχρωμα οχήματα των τμημάτων όλο το 24ωρο, προς πρόληψη και καταστολή εκνόμων ενεργειών.
Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι την ερχόμενη σεζόν θα υπάρχουν στη Θεσσαλία 2 ομάδες Α΄ Εθνικής (μπάσκετ και ποδόσφαιρο), 4 ομάδες Β΄ Εθνικής. Εκτός αυτών πρέπει να ληφθούν υπόψη οι μετακινήσεις φιλάθλων επί του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, οι 3 φυλακές κλειστού τύπου (Τρικάλων, Λάρισας και Βόλου) συν αγροτική (Κασσαβέτειας) με γενικό σύνολο περί τους 2.800 κρατούμενους, το πολιτικό αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου με σχεδόν καθημερινές πτήσεις, οι επί κάθε χρόνο αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς και οι πυρήνες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε πλήρη ανάπτυξη η Υ.Α.Ε.Θ. θα μπορεί να παρατάξει τουλάχιστον 8 διμοιρίες των 20 ατόμων η καθεμία! Αυτό σημαίνει αισθητή μείωση των μετακινήσεων διμοιριών των Δ.Α.Ε. ειδικά της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την πρότασή μας απαιτούνται για τη λειτουργία της Υ.Α.Ε.Θ. περί τα 280 άτομα όλων των βαθμών, ενώ με την κατάργηση των 4 Ο.Π.Κ.Ε. υπάρχει εξοικονόμηση 110 ατόμων. Τα υπόλοιπα 170 άτομα όλων των βαθμών θα ανευρεθούν από την υπάρχουσα δύναμη των Αστυνομικών Διευθύνσεων και από έκτακτες μεταθέσεις...».
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass