ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 0:42

 

Τεχνικά θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ αλλά και τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και τις πληρωμές μέσω των αναπτυξιακών νόμων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Οικονομίας – αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό η χρηματοδότηση των έργων εξελίσσεται ομαλά και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος των περιφερειαρχών ζήτησε για μία ακόμη φορά επιτάχυνση των διαδικασιών από τους φορείς υλοποίησης. Ο κ. Αγοραστός εκτίμησε επίσης πως άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους δύο αναπτυξιακούς νόμους 3299 και 3908 με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και της ρευστότητας στην αγορά.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας δήλωσε τα εξής αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό: «Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία σε τεχνοκρατικά θέματα για τη συνέχιση της ομαλής χρηματοδότησης των έργων σε ό,τι αφορά το τρέχον ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη χρηματοδότηση των έργων και γι’ αυτό πρέπει να τρέξουν όλοι οι φορείς υλοποίησής τους. Καταλήξαμε σε μία νόμιμη τεχνική λύση με επί τόπου πιστοποίηση υλικών και μηχανημάτων, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα ως χώρα να απορροφήσουμε το μέγιστο ποσό κοινοτικών χρημάτων μέχρι το τέλος του 2015. Επίσης μιλήσαμε για τη συνέχιση των έργων το 2016. Από τα 2 δισ. που έρχονται στη χώρα μετά τη συμφωνία, τα 400 εκ. προορίζονται για τον ειδικό λογαριασμό του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα. Για το νέο ΕΣΠΑ συζητήσαμε για τον ειδικό φορέα διαχείρισης του προγράμματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταλήγουμε στη βέλτιστη δυνατή λύση η οποία θα οδηγήσει στη γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Συζητήσαμε επίσης για την αιρεσιμότητα που έχουμε για τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου να έχει εγκριθεί. Για το νέο αναπτυξιακό νόμο και για την πληρωμή των ενισχύσεων στους δύο αναπτυξιακούς νόμους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ, τους 3299 και 3908, πιστεύω ότι άμεσα πρόκειται να έρθουν χρήματα ούτως ώστε να πληρωθούν οι ενισχύσεις των σχεδίων που έχουν γίνει στη Θεσσαλία και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγικότητα. Ήταν μία πραγματικά καλή συνεργασία που έχουμε σε τακτά διαστήματα, ούτως ώστε να δώσουμε τη μεγαλύτερη δύναμη στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων του ΕΣΠΑ αλλά και στη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο το ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνη Μωυσίδη για τη συνεργασία και την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των έργων που χρηματοδοτεί ο Οργανισμός μέχρι τέλος του χρόνου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass