ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δράσεις για τα αδέσποτα στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 7:32

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συνεχής και συστηματική είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και για το σκοπό αυτό έχουν ληφθεί αποφάσεις για την εξασφάλιση και διάθεση σημαντικών πιστώσεων σε ετήσια βάση για παρεμβάσεις και δράσεις που εκτιμάται οτι με ορίζοντα 3 ετών και με τη συνεργασία των πολιτών, μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Στο θέμα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου.

Όπως τόνισε εισηγητικά ο κ. Φ. Αλεξάκος, «με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής έχουμε εξασφαλίσει για τη διαχείριση των αδέσποτων πιστώσεις 50.000 ευρώ ετησίως. Σημειώνω ότι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαν δοθεί όλη την τετραετία 8.000 ευρώ, δηλαδή 2.000 ευρώ ετησίως. Έτσι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε πολύ περισσότερες στειρώσεις - ήδη έγιναν 200 - και να διαθέσουμε χρήματα για την σίτισή τους, εγκαθιστώντας ταΐστρες και ποτίστρες στις παρυφές της πόλης και των Κοινοτήτων, ώστε να προσελκύσουμε και τα αδέσποτα εκτός κέντρου. Τα μέλη του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καρδίτσας καταβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια ηρωϊκές προσπάθειες, αλλά οι δυνατότητες φιλοξενίας άλλων ζώων στο καταφύγιό τους είναι περιορισμένες, ενώ και οι οδηγίες του Υπουργείου δεν είναι ο εγκλεισμός των ζώων, αλλά η στείρωση, ο εμβολιασμός τους και η ελεύθερη διαβίωσή τους.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε με ορίζοντα 3ετίας να έχουμε καλά αποτελέσματα, αλλά χωρίς τη συνεργασία των δημοτών δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε, αφού ο αριθμός των αδέσποτων εξαρτάται κυρίως από τον πολλαπλασιασμό των δεσποζόμενων ζώων και την εγκατάλειψή τους από τους ιδιοκτήτες τους. Ευελπιστούμε οτι με την εφαρμογή και τον έλεγχο της σήμανσης των ζώων με τη συνδρομή και της Αστυνομίας θα ελέγξουμε τον πληθυσμό.” υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

           

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass