ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Πρ. Παυλόπουλος: Πάνω από όλα η Ελλάδα

* Πλούσιες εκδηλώσεις για τα 188 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου αγωνιστή του ‘21

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2016 1:07

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας

Φώτη Καραγιάννη)

«Οφείλουμε όλοι πριν από όλα να σκεφτόμαστε ότι πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, ότι εκείνα που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας έναντι εκείνων των μεγάλων τα οποία μας ενώνουν. Και για αυτό πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι φυσικά, με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, να χαράξουμε και να διαβούμε τον δρόμο του δικού μας χρέους για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών»…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από το Μαυρομμάτι Μουζακίου όπου βρέθηκε για να τιμήσει την 188η επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, έστειλε σαφέστατο μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες και συνεννόησης προς τους πολιτικούς αρχηγούς!

Ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη γενέτειρα του αρχιστράτηγου, επισήμανε ότι «ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τη ζωή του και τον θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα… Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος και, δεύτερον, αυτό της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς. Αυτά τα δύο μεγάλα παραδείγματα» υπογράμμισε «είναι εκείνα τα οποία οφείλουν σήμερα να καθορίζουν τον δρόμο του δικού μας χρέους τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και το λαό μας».

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ… ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ

Πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, αλλά και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν τον κ. Παυλόπουλο με χειροκροτήματα και θερμές εκδηλώσεις, αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου, όπου τελέστηκε δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της ιστορικής έδρας του Δήμου Μουζακίου, εκεί όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης!

Ο κ. Παυλόπουλος στεκόμενος κάτω από τον έφιππο ανδριάντα του οπλαρχηγού, ανταπέδωσε τα εύσημα στους κατοίκους του Δήμου αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και όχι μόνο, θα αφιερώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του προκειμένου να φανεί αντάξιος της τιμής και της εμπιστοσύνης που του έδειξαν.

«Πώς θα μπορούσα να μην εμπνευστώ» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, αυτής της εμβληματικής φυσιογνωμίας της Εθνεγερσίας του 1821 για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού… Μιας φυσιογνωμίας που δεν στερείτο ανθρώπινων ελαττωμάτων, πλην όμως μπήκε στις δέλτους της Ιστορίας μας ακριβώς διότι κατάφερε να θέσει ως και τα ελαττώματα αυτά στην υπηρεσία των εθνικών αρετών του». «Διότι» εξήγησε «ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τη ζωή του και τον θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα: Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος. Και, δεύτερον, εκείνο της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς. Δηλαδή, όλα για την πατρίδα, όλα για τον λαό μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

«Αψευδής μάρτυρας» πρόσθεσε «αυτής της προσφοράς του Γεωργίου Καραϊσκάκη είναι ο Ηγέτης της Εθνεγερσίας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Αυτός που τον συμβούλευσε, όταν ο Καραϊσκάκης μαχόταν στον Πειραιά, να μην εκθέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του, όταν μάλιστα ήταν σ’ όλους γνωστή η, από πολλά χρόνια πριν, εύθραυστη υγεία του. Αυτός, που όταν έπεσε στο Φάληρο ο Καραϊσκάκης, κατ’ απολύτως αξιόπιστες μαρτυρίες, «κάθισε σταυροπόδι και μοιρολόγησε σαν γυναίκα». Αυτό τα λέει όλα, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε, ότι πάνω και πέρα από τον καθένα από μας υπάρχει η Ελλάδα» είπε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος «και πρέπει όλοι ενωμένοι, να χαράξουμε το δρόμο μας, τον δρόμο του δικού μας χρέους για να μπορέσει η πατρίδα να απαλλαγεί από τη βαθιά κρίση που τη μαστίζει και να κατοχυρώσει το μέλλον των επόμενων γενεών, όπως τους αξίζει».

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό, αλλά και στον συγκεντρωμένο κόσμο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Να είστε βέβαιος πως δεν πρόκειται να υπολογίσω κανένα κόστος, και δεν πρόκειται να επιχειρήσω να γίνω αρεστός αλλά θέλω να παραμείνω χρήσιμος. Και αυτό θα το πράξω μόνο αν καταφέρω σεβόμενος, κάθε πολιτική δύναμη να εμπνεύσω πρώτος με το παράδειγμά μου, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις τον δρόμο της ενότητας. Γιατί αυτός ο δρόμος μπορεί να μας οδηγήσει μακριά. Όπως μας έχει οδηγήσει μακριά κάθε φορά που χρειάστηκε. Να είστε βέβαιος λοιπόν πως φεύγω από εδώ με αυτό το μεγάλο δίδαγμα, και θα προσπαθήσω πάντοτε να μείνω πιστός σε αυτές τις αρχές και τις αξίες, και κυρίως να ανταποκριθώ στη μεγάλη τιμή την οποίαν με περιποιείτε».

Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας κ. Γιάννης Ντενησιώτης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας.

Την απόφαση του Δ.Σ. Μουζακίου να ανακηρύξει τον κ. Παυλόπουλο Επίτιμο Δημότη γνωστοποίησε η πρόεδρος κ. Σοφία Τόλια. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός απηύθηνε χαιρετισμό και απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάπυρο και τιμητική πλακέτα της Ανακήρυξης.

Μετά την αποχώρηση του κ. Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα μέχρι αργά το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Παναγιώτα Βράντζα, ο βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, οι πρώην βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο πρώην βουλευτής Τρικάλων κ. Μ. Ταμήλος, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass