ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

800 κάρτες στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 0:47
Σε κάθε ζώνη στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (διακρίνεται με χρωματισμό), ισχύουν διαφορετικές χρεώσεις αλλά και περιορισμοί. Με μπλε χρώμα η ζώνη με κάρτες ελεύθερης στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους Σε κάθε ζώνη στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (διακρίνεται με χρωματισμό), ισχύουν διαφορετικές χρεώσεις αλλά και περιορισμοί. Με μπλε χρώμα η ζώνη με κάρτες ελεύθερης στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους

 

Σε χώρο στάθμευσης μετατρέπονται καθημερινά διάφοροι χώροι στο κέντρο της πόλης. Η πιο συνηθισμένη εικόνα ειδικά τις βραδινές ώρες είναι η μόνιμη στάθμευση στα σημεία φορτοεκφόρτωσης, αλλά και στα στενά των πεζοδρόμων για να μην γίνονται αντιληπτά τα οχήματα από την Τροχαία.

Τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μία πολυπόθητη θέση έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου. Ήδη ο Δήμος Λαρισαίων ξεκίνησε τη διαδικασία έκδοσης των καρτών και ανανέωσης όσων ήταν ήδη κάτοχοι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτη Νταή «περίπου 800 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κατοικούν στο κέντρο της Λάρισας διεκδικούν κάθε χρόνο την κάρτα στάθμευσης μονίμων κατοίκων». Τη δυνατότητα απόκτησης της κάρτας στάθμευσης μονίμων κατοίκων την έχουν μόνο όσοι διαθέτουν κατοικία στο κέντρο της πόλης και όχι επαγγελματική στέγη. «Η κάρτα ισχύει για ένα μόνο όχημα της οικογένειας και όταν δεν διαθέτει ο κάτοχός του πάρκινγκ», αναφέρει σχετικά για να προσθέσει ότι «για κατόχους περισσοτέρων οχημάτων και κατόχους μιας θέσης παρκινγκ τότε έχουν το δικαίωμα να πάρουν και μία κάρτα».

Ημέρες για γερά νεύρα στην ανεύρεση ελεύθερου χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης είναι η Τετάρτη και η Παρασκευή. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο «οι θέσεις δεν είναι καταμετρημένες, ωστόσο καλύπτουν τον αριθμό των δικαιούχων των καρτών μονίμων κατοίκων». Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε ότι οι κάτοχοι κάρτας στάθμευσης μονίμων κατοίκων μπορούν να προσέρχονται στη Δημοτική Αστυνομία (Οικ. Εξ Οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ, 3ος όροφος), μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, για την αντικατάσταση της κάρτας τους. Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα είναι διάρκειας ενός έτους και ο κάτοχός της μετά και τη λήξη της είναι υποχρεωμένος να την ανανεώνει καθώς παύει η ισχύ της. Για την έκδοση κάρτας στάθμευσης απαιτούνται το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή το μισθωτήριο, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ και η άδεια του αυτοκινήτου. Για την ανανέωση ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του την παλιά κάρτα και τη φωτοτυπία ενός πρόσφατου λογαριασμού (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ).

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Νταής διευκρινίζει ότι «είτε κάποιος είναι δικαιούχος κάρτας στάθμευσης μονίμων κατοίκων είτε όχι απαγορεύεται η στάθμευση στους πεζοδρόμους. Μόνο για όσους διαθέτουν παρκινγκ σε πεζόδρομο τότε τους χορηγείται κάρτα ελεύθερης διέλευσης».

Η κάρτα στάθμευσης μονίμων κατοίκων ισχύει για τους εξής δρόμους: Από Ηπείρου έως Ιάσονος, από Ανθίμου Γαζή έως Κενταύρων και από Κενταύρων έως Ηφαίστου. Από Ηφαίστου έως Βενιζέλου και από Βενιζέλου έως 31ης Αυγούστου με Λ. Μαβίλη, και από 28ης Οκτωβρίου έως Λ. Κατσώνη μέχρι και Ηπείρου.

Ερμηνεύοντας τον χάρτη η μπλε κάρτα (μονίμων κατοίκων) ισχύει για τη μπλε ζώνη, δωρεάν δηλαδή στάθμευση. Για την πράσινη ζώνη, η στάθμευση είναι επί πληρωμή αλλά με μειωμένο εισιτήριο. Για την πορτοκαλί και τη φούξια είναι κανονική η χρέωση και η κόκκινη είναι η απαγορευμένη ζώνη.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass