ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΙΑΟΣΕ

Ανοίγουν «σήραγγα» επικοινωνίας

* «Βρισκόμαστε σε κοινό δρόμο» δήλωσε ο Δ.Σ. της εταιρίας Αθ. Σχίζας κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 0:51
Από τη χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Δήμο Λαρισαίων Από τη χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Δήμο Λαρισαίων

 

Τον δρόμο για την εξεύρεση λύσεων που θα εξυπηρετούν την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΣΕ και παράλληλα θα αντιμετωπίζουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρισα από τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, άνοιξε η χθεσινή, πρώτη, συνάντηση της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Κλιμάκιο της δημόσιας Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και μελών του ΔΣ της Εταιρίας καθώς και στελεχών της δημοτικής αρχής.

Η πολύωρης διάρκειας συνάντηση, που έγινε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, ουσιαστικά είχε «διερευνητικό» χαρακτήρα με αφορμή την πρόθεση της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. να αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και την ανάγκη της Λάρισας να επιλύσει προβλήματα που δημιουργεί το δίκτυο που «κόβει στα δύο» την πόλη.

Όπως σημείωσε στην «Ε» ο κ. Σχίζας, μετά τη συνάντηση, «βρισκόμαστε σε κοινό δρόμο σε πολλά θέματα, δημιουργείται η βάση μιας καλής συνεργασίας προς όφελος της πόλης αλλά και των σιδηροδρομικών λειτουργιών. Βλέπουμε το θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου στην περιοχή, εξετάζουμε τη δημιουργία ενός Εμπορικού Κέντρου στη θέση του σημερινού Σταθμού της Λάρισας ενώ εξετάζουμε και το κυκλοφοριακό. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια νέα περίοδο στη σχέση μας και αναλυτικότερα τα θέματα θα εξετασθούν στις συναντήσεις που θα επαναληφθούν με τον Δήμο Λαρισαίων» κατέληξε ο κ. Σχίζας.

Όπως είναι γνωστό η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., με αφορμή και τη σημαντική, γεωγραφικά, θέση της Λάρισας που θεωρείται κόμβος εξετάζει το ενδεχόμενο λειτουργίας χερσαίου Εμπορευματικού Κέντρου σε έκταση που διαθέτει έξω από την πόλη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ευνοήσει επίσης και το ενδεχόμενο μεταφοράς του Σταθμού Διαλογής από το Μεζούρλο που βρίσκεται σήμερα στο Εμπορευματικό Κέντρο. Στις επόμενες βεβαίως συναντήσεις, Δήμου και ΓΑΙΑΟΣΕ θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο δημιουργίας Εμπορικού Κέντρου στον σημερινό Σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα με την προϋπόθεση να ενωθούν οι συνοικίες που σήμερα είναι «κομμένες στα δυο» από το σιδηροδρομικό δίκτυο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση, οι επόμενες επαφές θα εστιασθούν και στο οξύ πρόβλημα της κυκλοφοριακής σύνδεσης περιοχών της πόλης, με Δήμο Λαρισαίων και ΓΑΙΑΟΣΕ να αναζητούν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κατά τη χθεσινή συνάντηση, η ΓΑΙΑΟΣΕ θεώρησε «απαγορευτικό» λόγω κόστους, το αίτημα της Λάρισας για υπογείωση του σιδηροδρομικού δικτύου και «αντιπρότεινε» εναλλακτικές λύσεις οι οποίες «θα συζητηθούν αναλυτικά στις επόμενες συναντήσεις» όπως επισήμανε ο κ. Σχίζας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass