ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΠΑΠΟΥΛΙ»

Συνεργασία ΓΑΙΑΟΣΕ – Δήμου Τεμπών

* Συνάντηση με τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 0:54

 

Θετική εξέλιξη είχε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Τεμπών, κ. Κολλάτου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθ. Σχίζα, δύο μέλη του ΔΣ της επιχείρησης και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την εκμετάλλευση των κτισμάτων στη θέση «Παπαπούλι» της Κάτω Αιγάνης. Οι δύο πλευρές σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν ως προς την παραχώρηση των κτιρίων του παλιού τελωνείου. Πρόκειται για 6 κτίρια από 20 – 80 τετραγωνικά μέτρα που είναι στη δικαιοδοσία της ΓΑΙΑΟΣΕ και ο Δήμος Τεμπών ζήτησε να τα πάρει και να τα μετατρέψει σε ενεργά. Σύμφωνα με τον κ. Κολλάτο τα εν λόγω κτίρια αν μετατραπούν θα αποτελέσουν και ένα σημαντικό αξιοθέατο για την ευρύτερη περιοχή καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως εκθετήριο αγροτικών και τουριστικών προϊόντων. Τόνισε μάλιστα πως ήδη υπάρχει μελέτη που φιλοδοξεί η δημοτική αρχή να την επικαιροποιήσει με στόχο να την εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ. Ακόμη υπάρχει η σκέψη να αποτελέσει ένα σημείο διασύνδεσης με την κοιλάδα των Τεμπών και να λειτουργεί κομβικά. Ο Δήμος Τεμπών μετά τη χθεσινή συνάντηση θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του μισθωτηρίου συμβολαίου.

* Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της ΓΑΙΑΟΣΕ είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Άγιος Φίλιππος», κ. Γιάννη Πολυμέρου. Ο κ. Πολυμέρου έθεσε από την πλευρά του τέσσερα ζητήματα. Την ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Μουσείου στη Λάρισα, το τρενάκι των Τεμπών, την παροχή βοήθειας από πλευράς συλλόγου για την αναμόρφωση εγκαταλελειμμένων κτιρίων του ΟΣΕ και τέλος την εκμετάλλευση του Σταθμού στον Πλαταμώνα.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass