Γ. Μανώλης: Μην ταλαιπωρείται τους δημότες με το γραφείο κτηματολογίου

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 12:08

Για «αδικαιολόγητη απόφασή της δημοτικής αρχής Τεμπών να λειτουργήσει το κτηματολόγιο σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου στον Πυργετό, επιβαρύνοντας οικονομικά αλλά και με πρόσθετη ταλαιπωρία χιλιάδες μετακινούμενους κατοίκους άλλων περιοχών, από τη μία άκρη του δήμου στην άλλη» κάνει λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Μανώλης.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση του ο κ. Μανώλης υποστηρίζει τα εξής: «Δεχόμενοι σαν αντιπολίτευση του δήμου Τεμπών, καθημερινά διαμαρτυρίες κατοίκων των πρώην δήμων Γόννων, Μακρυχωρίου και Νέσσωνος σχετικά με τη λειτουργία γραφείων κτηματολογίου στο πρώην δημαρχείο Κ. Ολύμπου στον Πυργετό, θέλουμε να απευθυνθούμε σ΄ όλους τους κατοίκους του δήμου μας και να τους πούμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι (συμπολίτευση και αντιπολίτευση). Εμείς υπερασπιζόμαστε πάντα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας δίνει ο νόμος. Ήμασταν αντίθετοι στην απόφαση της δημοτικής ομάδας του κ. Κολλάτου, η οποία απεφάσισε ελαφρά τι καρδία και με φθηνές δικαιολογίες να λειτουργήσει το κτηματολόγιο σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου στον Πυργετό. Είναι απορίας άξιον, πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης των πρώην δήμων Γόννων, Μακρυχωρίου και Νέσσωνος δεν επέλεξαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων, αλλά απλά και χωρίς αντιρρήσεις και ενστάσεις συμφώνησαν με την πρόταση του δημάρχου. Με την απόφασή τους αυτή εκτός των άλλων προβλημάτων, επιβαρύνουν οικονομικά αλλά και με πρόσθετη ταλαιπωρία χιλιάδες μετακινούμενους κατοίκους από τη μία άκρη του δήμου στην άλλη. Εμείς σαν αντιπολίτευση προτείναμε να χρησιμοποιηθεί από το κτηματολόγιο το πρώην δημαρχείο Γόννων, ώστε οι αποστάσεις να είναι ίσες, η ταλαιπωρία μικρότερη και τα έξοδα μετακίνησης λιγότερα. Στη συνέχεια καταθέσαμε ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η οποία (ένσταση) δεν έγινε δεκτή και έτσι η λειτουργία του κτηματολογίου από 1-2-2016 άρχισε σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου Κ. Ολύμπου στον Πυργετό».

Και ο Γιώργος Μανώλης καταλήγει: «Τέλος ζητάμε από το δήμαρχο κ. Κολλάτο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ζητήσει από το Κτηματολόγιο Α.Ε. παράλληλα τη λειτουργία γραφείων σε αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Γόννων και πρώην Δημαρχείου Νέσσωνος, αφουγκραζόμενος και υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και μόνο, όπως απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος. Από πλευρά μας σαν αντιπολίτευση θα πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή με παρεμβάσεις μας στην υπεύθυνη του Κτηματολογίου Α.Ε. κ. Δαραλιώτη και θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα τους πολίτες δια του γραπτού – ηλεκτρονικού τύπου και με ανακοινώσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass