ΜΕΧΡΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ατελείωτο... πάρκινγκ οι νέοι πεζόδρομοι στο Φρούριο!

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 21:07

Σε ατελείωτο... πάρκινγκ μετέτρεψαν ήδη οδηγοί Ι.Χ. τους νέους πεζοδρόμους στο λόφο του Φρουρίου. Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματική ανάπλασης τμήματος του ιστορικού κέντρου της Λάρισας» και με εξαίρεση την οδό Πολυκάρπου που θα αποτελέσει τη μοναδική οδική πρόσβαση στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου, οι γύρω δρόμοι (Σκυλοσόφου, Μητρ. Αρσενίου, τμήμα της οδού Βενιζέλου) έχουν πεζοδρομηθεί επεκτείνοντας αισθητά το δίκτυο πεζοδρόμων στο κέντρο της Λάρισας.

Στην περιοχή, παρότι εκτελούνται ακόμη εργασίες και παρότι έχει ήδη τοποθετηθεί οδοσήμανση, αρκετοί οδηγοί μετατρέπουν τους νέους πεζοδρόμους σε χώρους στάθμευσης. Ο Δήμος Λαρισαίων, πέραν του σκέλους των ελέγχων μέσω της δημοτικής αστυνομίας, εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής τοποθέτησης μικρών κολώνων σε συγκεκριμένα σημεία, μέσω των οποίων θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε οχήματα υπηρεσιών, όπως η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Σε δεύτερη φάση, αναμένεται να προκηρυχθεί μελέτη για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο πεζοδρομημένο κέντρο με αναδυόμενες μπάρες, έργο που έχει προβλεφθεί και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 όπως και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων.

Το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου ενώ αυτές τις ημέρες, τοποθετούνται παγκάκια, κατασκευάζεται το συντριβάνι στον Αγ. Αχίλλιο, καθαρίσθηκαν οι χώροι από τα συνθήματα, τοποθετούνται τα σκίαστρα όπως και οι μεταλλικοί ιστοί σε τμήμα της οδούς Βενιζέλου.

Ωστόσο, οι εκτελούμενες εργασίες αλλά και η σήμανση ότι πρόκειται περί πεζοδρόμων, δεν εμποδίζουν τους οδηγούς να σταθμεύουν «προσωρινά»... οπουδήποτε, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Με αφορμή μάλιστα και τους ανύπαρκτους σήμερα ελέγχους στην περιοχή, καθώς ακόμη εκτελούνται εργασίες, αυτό που προκαλεί ανησυχία αφορά στο ενδεχόμενο «εδραίωσης» της συμπεριφοράς των οδηγών όπως συνέβαινε άλλωστε, για χρόνια, σε κεντρικούς πεζοδρόμους μέχρι να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία.

Η μελέτη εφαρμογής κυκλοφορίας στο πεζοδρομημένο κέντρο όπως και τα όσα θα προβλέπει θα εφαρμοσθούν πολύ αργότερα γι’ αυτό, από τον Δήμο Λαρισαίων εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν άμεσα (σ.σ. το επόμενο δεκαήμερο) κολονάκια σε συγκεκριμένα σημεία των νέων πεζοδρόμων στο Φρούριο. Η διέλευση (με κλειδί) θα επιτρέπεται μόνο για έκτακτους λόγους σε οχήματα υπηρεσιών και χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία καταστημάτων (φορτοεκφόρτωση) ενώ ο χώρος μπροστά από τον Αγ. Αχίλλιο θα ελέγχεται από τη Μητρόπολη Λάρισας.

Επίσης, με την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να ενταθούν και οι έλεγχοι από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας για την οποία, η δημοτική αρχή φαίνεται πως εξετάζει την «αναθεώρηση» του σχεδιασμού στη λειτουργία της σε ό,τι αφορά πάντα το σκέλος των ελέγχων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Λεζάντα

Νέοι πεζόδρομοι, όπως η Σκυλοσόφου, η Αγ. Αχιλλίου και η Μητρ. Αρσενίου προτού ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, μετατράπηκαν από οδηγούς σε υπαίθριοι χώροι στάθμευσης...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass