ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εξελίξεις μεταθέτουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 0:23

Ένα μήνα αργότερα θα διεξαχθεί τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Το συνέδριο αρχικά είχε προσδιορισθεί για τον ερχόμενο Απρίλιο, αλλά και όπως διευκρίνισε ο υπεύθυνος Οργανωτικού της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Καραγεώργος, μιλώντας χθες στη συνέλευση της τοπικής Οργάνωσης, με αφορμή και τις εξελίξεις μετατίθεται για το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου, μετά το Πάσχα.

Η Οργάνωση Μελών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», με τον γραμματέα της οργάνωσης Θαν. Κουτσοκέρα να παρουσιάζει οργανωτικά ζητήματα και να εκφωνεί, προς έγκριση, τα ονόματα 25 νέων μελών του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου έκανε απολογισμό δράσης ενώ στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο κεντρικός εισηγητής Πέτρος Καραγεώργος.

Αναφερόμενος καταρχήν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός για να προχωρήσει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο ομιλητής χαρακτήρισε ευοίωνη, για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, την αλλαγή συσχετισμών σε Ισπανία και Πορτογαλία όπως και την αλλαγή στάσης Γαλλίας και Ιταλίας απέναντι στη Γερμανία.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην πίεση που ασκείται στην ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των μεταναστών, ενώ σχολίασε και τη στάση των Μέσων Ενημέρωσης και δη των τηλεοπτικών σταθμών.

Εκανε επίσης αναφορά στο ασφαλιστικό σε σύγκριση με την πρόταση της ΝΔ αλλά και στα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφισθούν έως τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου, νομοσχέδια που μεταξύ άλλων αφορούν στην κοινωνική πολιτική, τη δημόσια διοίκηση, το καθολικό σύστημα φροντίδας, την έρευνα, τα ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Για το συνέδριο επισήμανε πως λόγω των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων, το συνέδριο μετατίθεται ένα μήνα αργότερα, για μετά το Πάσχα, 19 με 22 Μαΐου το πιθανότερο. Να διευκρινισθεί πως οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ΝΕ εκτιμάται ότι θα προηγηθούν του συνεδρίου με δεδομένο ότι η θητεία της σημερινής Νομαρχιακής έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από τα αγροτικά, υπενθυμίζοντας ότι παραμένει η πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο με τους αγρότες. Μέλη του κόμματος, στις τοποθετήσεις τους, παρατήρησαν την έλλειψη τακτικής ενημέρωσης για τις εξελίξεις, ενώ ζήτησαν επίσης και την επίσπευση του κυβερνητικού έργου σε διάφορους τομείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass