Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ:

Η φωνή του Αγίου Παϊσίου ακούγεται και σήμερα…

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 13:49 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Φεβ 2016 0:12

 

Με την συμμετοχή πολλών Θεολόγων, ανδρών και γυναικών, πρεσβύτερων στην ηλικία και νεωτέρων, πραγματοποιήθηκε, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, η κοπή της πίτας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (παράρτημα νομού Λάρισας).

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Λαρίσης, με την ευκαιρία αυτή της συνάξεως των Θεολόγων της τοπικής εκκλησίας και εν συνεχεία έλαβε χώρα η εμπεριστατωμένη ομιλία του Ελλογιμωτάτου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ.Μιχαήλ Τρίτου, με θέμα: ¨Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο εμπειρικός Θεολόγος¨.

Ο λόγιος ομιλητής κατέπληξε όλους τους παρευρισκομένους, με την θαυμάσια ομιλία του και τις σπουδαίες αναφορές του στο πρόσωπο του Αγίου Παϊσίου, του Αγιορείτου, έτσι μάλιστα όπως τον γνώρισε ο ίδιος πριν από πολλές δεκαετίες. Πραγματικός Θεολόγος, τόνισε ο κ.Καθηγητής είναι αυτός που βιώνει την αλήθεια του Ευαγγελίου και που λαμβάνει την εμπειρία της Αναστάσεως, όπως ο νέος αυτός άγιος των ημερών μας, που διακρίθηκε για την αυταπάρνησἠ του, την μοναχική του ακρίβεια, την διάκρισή του, την ευγένεια της ψυχής του, την θυσιαστική του αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο. Υπήρξε ο γλυκύς και ο πράος μοναχός, που ακτινοβολούσε το πρόσωπό του γιατί εβίωνε την πείρα της Αναστάσεως. Ο Άγιος των ημερών μας έφτασε σε υψηλά μέτρα Θεοπτίας και είχε μοναδικές εμπειρίες και σπουδαίες αποκαλύψεις στην ταπεινή ζωή του. Κέντρο της διδαχής του ήταν η μετάνοια και η σωτηρία, ο ίδιος ενσάρκωνε όλες τις μοναχικές αρετές και κυρίως την ξενιτεία και την υπακοή. Η ολοφώτεινη παρουσία του στον σημερινό κόσμο, που διαρκώς παραπαίει, αποδεικνύει κάτι πολύ υψηλό: ότι ο Κύριος, παρά την αμαρτωλότητά μας δεν απέστρεψε το πρόσωπό του από εμάς και ασφαλώς ότι «Ιησούς Χριστός, χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε θερμότατα τον Καθηγητή, μίλησε για την αξία του Θεολόγου Εκπαιδευτικού σήμερα στα σχολεία και επαίνεσε τους Θεολόγους της Λάρισας για την καλή συνεργασία τους και για την μαρτυρία που δίδουν υπέρ του δοκιμαζομένου μαθήματος των θρησκευτικών και ακολούθως ευλόγησε την πίτα των Θεολόγων της τοπικής Εκκλησίας, ευχηθείς καλή χρονιά κι ευλογημένη.

Στην πνευματική αυτή εκδήλωση μίλησαν ακόμη η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Λαρίσης και Μαγνησίας κ.Φωτεινή Σταλίκα, η οποία βράβευσε πολλούς και πολλές Θεολόγους, που συνεργάστηκαν μαζί της με ιδιαίτερη επιτυχία, μέσα στα σχολεία την παρελθούσα χρονιά, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΘ κ.Ιωάννης Καραμήτρος, ο πολιός Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ.Αχιλλεύς Πιτσίλκας, ο παλαιός πρόεδρος κ.Βασίλειος Στεργιούλης και ο επί τιμή πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΠΕΘ Λαρίσης κ. Δημήτριος Οικονόμου, Θεολόγος, υιός ιερέως και πολύτεκνος πατέρας πέντε παιδιών ετίμησε μεταξύ άλλων τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραμήτρο, ευχαριστώντας τον για την σπουδαία προσφορά του εδώ και δεκαετίες στον χώρο αυτό , ενώ η μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του νέου προέδρου της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνου Σπαλιώρα, τον οποίο καλοσώρισε με πολλή αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και ο οποίος ως δόκιμος και άριστος Θεολόγος και Διδάκτωρ της ιεράς επιστήμης μίλησε για την ανάγκη της καλής συνεργασίας και της βοήθειας όλων ώστε το μάθημα να μην αποχρωματιστεί και να μην αδικηθεί, αλλά να συνεχίσει να δίδει σωστή πνευματική τροφή, χαρά και ελπίδα στους μαθητές των σχολείων μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass