ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το «Central Square’s» πάρκινγκ

* Αυτοκίνητα δημοτικών υπηρεσιών παρκάρουν συστηματικά πάνω στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 0:15

 

Ένας άνετος διάδρομος ανοίγεται πάνω στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, εφαπτόμενος της οδού Παπαναστασίου. Χωρίς να διακόπτεται από παρτέρια, δέντρα, ούτε καν προστατευτικά πασαλάκια, αεροδρόμιο κανονικό στρωμένο με γρανίτη. Προκλητικά ελεύθερος χώρος, στο κυκλοφοριακά βαρυφορτωμένο κέντρο της πόλης, ε αξιοποιήθηκε.

Κάπως έτσι ξεφύτρωσε ένας ακόμη χώρος στάθμευσης. Το «Central Square’s» πάρκινγκ. Πάνω στην Κεντρική πλατεία, τις πρωινές ώρες, αξιοποιείται από οχήματα του Δήμου τα οποία βρίσκονται εκεί σε υπηρεσία. Κάποιοι υπάλληλοι ή στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών πρέπει να περάσουν από το δημαρχείο για συνεννοήσεις, οπότε σταθμεύουν πάνω στην πλατεία. Ποιος άλλος θα τολμούσε να το κάνει.

Ενώ τα δημοτικά οχήματα, με τις πορτοκαλί πινακίδες και μάλιστα εκεί μπροστά στο δημαρχείο, ποιος θα τα πειράξει. Άλλωστε μεταξύ των προκλητικά παρκαρισμένων ξεχωρίζουν και αυτοκίνητα της Δημοτικής Αστυνομίας. Να κόψουν οι επιβαίνοντες πρόστιμο στον εαυτό τους; Να αφαιρέσουν οι ίδιοι και τις δικές τους πινακίδες; Το καλό παράδειγμα το δίνουν πάντως σε όλο τον κόσμο. Και καλά ένα ή δύο περιστασιακά, δέκα δημοτικά οχήματα ταυτόχρονα πάνω στην Κεντρική πλατεία δημιουργούν την εικόνα καθεστώτος παρανομίας.

Το «μα έχουμε δουλειά, πώς να γίνει...» δεν ευσταθεί ως επιχείρημα απέναντι σε άλλους Λαρισαίους οδηγούς που ματαίως στριφογυρίζουν στο κέντρο της πόλης αναζητώντας απελπισμένα μια θέση πάρκινγκ, ακριβώς για να κάνουν κι εκείνοι τις δουλειές τους. Οι θέσεις στάθμευσης που έχουν προβλεφθεί επί της Ι. Δραγούμη, κάτω από το δημαρχείο, είναι κατειλημμένες από άλλους δημοτικούς παράγοντες, από νωρίς το πρωί.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος υποσχόταν προεκλογικά ότι θα βάλει τάξη στο κέντρο της πόλης. Ποιος φανταζόταν ότι θα κατάφερνε τόσο πολλά, σε ενάμιση χρόνο μέσα...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass