Το Συνδικάτο ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Φεβ 2016 13:24

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «το πρόσφατο εργατικό σοβαρό ατύχημα συναδέλφισσας, εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων έρχεται, να προστεθεί σε πολλά μικρότερα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά. Αποτέλεσμα της κατακόρυφης εντατικοποίησης των τελευταίων χρόνων της δουλειάς, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται από τη σημερινή, της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και ασφάλειας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Αποτέλεσμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να προχωρήσει στην απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε όλες οι υπηρεσίες των δήμων να έχουν μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσαρμόζει τη πολιτική της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του τρίτου «καλού» μνημονίου, συνεχίζοντας την «βρόμικη» δουλειά των δύο «κακών» προηγούμενων. Σοβαρές είναι οι ευθύνες των δημοτικών αρχών του νομού και αυτή της Λάρισας ,που αντί να απαιτούν τα παρακρατημένα χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και πρόσθετα κονδύλια που ανέρχονται σε αρκετά δις ευρώ, φόροι του λαού, το πρώτο που κάνουν είναι να κόβουν από την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, να εντατικοποιούν στο κατακόρυφο την εργασία και όλα αυτά για το καλό!!!!των πολιτών.

Δεν συντηρούν τα οχήματα έτσι που να πληρούν τις προδιαγραφές(σε κάποιους Δήμους μερικά - και σε κάποιους σχεδόν όλα), τα είδη ατομικής προστασίας έχουν καταντήσει είδος πολυτελείας, οι χρονιάτικές ιατρικές εξετάσεις έχουν καταργηθεί( με ευθύνη των δημοτικών αρχών και την κάλυψη της κυβέρνησης παραβιάζεται καταφορά η συλλογική σύμβαση).

Με αφορμή το σοβαρό εργατικό ατύχημα πρέπει να είμαστε σε μόνιμη επαγρύπνηση για την εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, να καταδικάσουμε λογικές και πρακτικές στήριξης των Δημοτικών Αρχών, όπως αυτή του πρόεδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας που ξεστόμισε σε τοπικό κανάλι «ότι συμβαίνουν αυτά», καλύπτοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την εντατικοποίηση της εργασίας» καταλήγει το Συνδικάτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass