ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ

Πραγματικότητα το «Central Square ’s» Πάρκινγκ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 18:48
Πίσω από τα τσίγκια κρύβεται σχεδόν ένα στρέμμα ανεκμετάλλευτης δημοτικής έκτασης Πίσω από τα τσίγκια κρύβεται σχεδόν ένα στρέμμα ανεκμετάλλευτης δημοτικής έκτασης

 

Και να που το «Central Square ’s»’ Πάρκινγκ γίνεται πραγματικότητα από τον Δήμο της Λάρισας. Όχι πάνω στους γρανίτες της πλατείας παρανομώντας προκλητικά αλλά ακριβώς δίπλα, αξιοποιώντας προσωρινά εγκαταλειμμένο μεγάλο δημοτικό οικόπεδο που θα στρωθεί με χαλίκι και θα χρησιμοποιείται το πρωί από τα οχήματα του Δήμου και κατόπιν για τα δίκυκλα των πολιτών.

Πίσω από τα τσίγκια, τα οποία κοσμούν χρόνια τώρα την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στην οδό Παπαναστασίου ανάμεσα στο ψαράδικο που άνοιξε στο κτίριο της πρώην εφορίας και τον ‘’Κωτσόβολο’’ που στεγάζεται στην οικοδομή με το μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ, πίσω από την περίφραξη λοιπόν κρύβεται δημοτικό οικόπεδο μεγαλύτερο των 800 τ. μ. Αν τυχόν κάποιος ιδιώτης το κρατούσε φραγμένο μ΄ αυτό τον κακότεχνο τρόπο, σε τόσο κεντρικό σημείο, θα είχε οχληθεί από τον Δήμο. Αλλά πέραν της αισθητικής, μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτη έκταση ενός σχεδόν στρέμματος, στο κέντρο της πόλης το οποίο βογγάει κυκλοφοριακά αλλά και από έλλειψη ελεύθερων χώρων;

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία και το είχε αγοράσει, στο πλαίσιο συμφωνίας με την εργοληπτική εταιρία που ανήγειρε το πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ, με είσοδο από την οδό Κύπρου, είχε διαθέσει το δημοτικό οικόπεδο για τις ανάγκες του εργοταξίου. Εδώ και πάρα πολύ καιρό όμως, αυτό έχει απελευθερωθεί και παραμένει εντελώς ανεκμετάλλευτο. Οπότε τώρα ο Δήμος αποφάσισε να το διεκδικήσει από τον Δήμο. Να το πάρει από τον εαυτό του και να το αξιοποιήσει.

Απαντώντας σε ερώτημα της αντιπολίτευσης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης παρουσίασε το πλάνο του Δήμου. Κατ΄ αρχάς, με την αλλαγή σχεδιασμού αλλά και λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας δεν υφίσταται πλέον η πρόθεση για ανέγερση στον συγκεκριμένο χώρο ενός νέου δημαρχείου που θα συμπληρώνει τις λειτουργίες του υφισταμένου. Έτσι το οικόπεδο θα διαμορφωθεί με ήπιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης μοτοποδηλάτων αλλά και για τη στάση οχημάτων του Δήμου κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών. Προσωρινά δηλαδή θα στρωθεί με χαλίκι και θα χρησιμοποιηθεί ως υπαίθριο πάρκινγκ. Με την όποια αξιοποίησή του να παραπέμπεται στο μέλλον.

Βέβαια ως πάρκινγκ για τις ανάγκες του Δήμου είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, πριν ανοικοδομηθεί, το άλλο τμήμα του ιδίου οικοπέδου, αυτό με πρόσοψη στην οδό Κύπρου έναντι Τραπέζης της Ελλάδος. Το συνολικό οικόπεδο αρχικά περιέβαλε το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας από το πίσω μέρος του, έβλεπε και στην Παπαναστασίου και στην Κύπρου. Τότε η λειτουργία του υπαίθριου δημοτικού πάρκινγκ είχε εκφυλιστεί σε μεγάλο βαθμό καθώς το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον για τις ιδιωτικές τους ανάγκες στάθμευσης αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, προκαλώντας έτσι τη δυσφορία των Λαρισαίων πληβείων. Υποτίθεται πως η εμπειρία του παρελθόντος θα μεταλαμπαδευτεί στην τωρινή δημοτική αρχή ώστε να αποφευχθούν καινούργια παρατράγουδα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass