Βραδιά φιλανθρωπίας και αγάπης από τη Μητρόπολη

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 19:39

 

Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο «Palladium» από τη Λογία, Φιλαδελφία και Αλληλεγγύη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στην ετήσια αυτή συνάντηση των μελών της.

Μία από τις σπουδαιότερες βραδιές, που ήταν αφιερωμένη στη φιλανθρωπία και την ενίσχυση των πτωχών, έλαβε χώρα στη Λαρισαϊκή Εκκλησία με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, πολλών πατέρων και εκατοντάδων φιλόπτωχων πιστών, ανδρών και γυναικών, που αγαπούν τη διακονία των συνανθρώπων τους, τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη και προσπαθούν να ασκούν την ελεημοσύνη, έτσι ακριβώς όπως την εδίδαξε ο Κύριος.

Στη μεγάλη και συγκινητική αυτή φιλανθρωπική βραδιά μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, για την αξία της πραγματικής φιλανθρωπίας και της αληθινής αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και ο αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος της Λογίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας όμορφες διδακτικές σκηνές από το Γεροντικό σκιαγράφησε με πολύ ζωντανά χρώματα ποια ελεημοσύνη δέχεται ο Θεός και μίλησε για την αγαθή προαίρεση της καρδίας των πιστών, που είναι ο πρώτος και ισχυρότερος παράγοντας για να γίνει η φιλανθρωπία μας αποδεκτή από Εκείνον.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής εκδήλωσης και παρουσίασε διά θερμών λόγων τα «Χάλκινα της Γουμένισσας», ένα θαυμάσιο συγκρότημα από διακεκριμένους μουσικούς και οργανοπαίχτες, που έπαιξαν με τα πνευστά όργανα και τραγούδησαν με τις μελωδικές φωνές τους τα αθάνατα τραγούδια της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, τέρποντας τις ακοές των παρευρεθέντων φιλόμουσων και πραγματικά φιλάνθρωπων χριστιανών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass