ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ «ΤΙΜΗΣΑΝ» ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Ερήμωσε η Λάρισα το Πάσχα

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2016 0:52

 

Του Κώστα Τσόλα

Έρημη πόλη φάνταζε χθες και προχθές η Λάρισα λόγω της αργίας του Πάσχα δείχνοντας και με τον τρόπο αυτό ότι οι κάτοικοι της θεσσαλικής πρωτεύουσας παρά την οικονομική κρίση βρήκαν τον τρόπο να περάσουν τις γιορτινές μέρες με αξιοπρέπεια, ίσως λίγο πιο οικονομικά και λιτά, αλλά χωρίς να ξεφεύγουν από τις συνήθειες και τις παραδόσεις για το ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα.

Προχθές, ανήμερα της Λαμπρής, λιγοστά καταστήματα - καφετέριες, τσιπουράδικα και άλλα είδη εστίασης - ήταν ανοιχτά με τους λιγοστούς επίσης Λαρισαίους να αλλάζουν αναγκαστικά τα στέκια τους και να απολαμβάνουν τον καφέ, το αναψυκτικό ή το τσιπουράκι τους …όπου βρουν.

Οι ανοιξιάτικοι και παράλληλα πρωτομαγιάτικοι προορισμοί για τους Λαρισαίους που έφυγαν «εκτός των τειχών» πολλοί. Πρώτες και «βολικές» εξορμήσεις στα χωριά καταγωγής τους. Εκεί τους περιμένει η ζεστή αγκαλιά της γιαγιάς, του παππού, της μαμάς και του πατέρα, αλλά και όλο το υπόλοιπο σόι. Σ΄ αυτό το σκηνικό η οικογένεια της πόλης πάει στο χωριό έχοντας φυσικά μαζί και τον οβελία τους, αξιοπρεπώς, αλλά όλα τα άλλα από τους συγγενείς είναι έτοιμα. Δηλαδή ψησταριές, κάρβουνα, μεζέδες και ποτά.

Τα ψητά αρνιά τα κεμπάπ, τα κοκορέτσια, τα σπληνάντερα και ό,τι άλλο κρεατικό έδωσαν και πήραν, φυσικά με κρασί Τυρνάβου, ενώ παράλληλα είχαν την τιμητική τους τα «σπιτικά» κρασιά και τσίπουρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass