ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ * ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Νέες κινητοποιήσεις για ασφαλιστικό - φορολογικό

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2016 0:54

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο, ενόψει της συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκινούν από την Πέμπτη 5 Μαΐου, με καταλήψεις στα δημαρχεία των πόλεων της χώρας, όπως έχει προαναγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.30 το πρωί έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Λάρισας.

Παράλληλα συνδικάτα, ομοσπονδίες και οργανώσεις προετοιμάζουν ήδη 48ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τις μέρες που το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια, ενώ στη Λάρισα στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων οργανώνεται από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μαίου, στις 10.30 π.μ στην πλατεία Νομαρχίας, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: "Η Πρωτομαγιά του 2016 βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους. Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ό,τι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό".

Κοινό αίτημα όλων των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, είναι η μη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή και η συνολική απόσυρσή του. Πάντως, το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων κάθε κλάδου εργαζομένων έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στη διήμερη κινητοποίηση.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν και οι δημοσιογράφοι, μετά την πετυχημένη απεργία των προηγούμενων ημερών. Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΣΥ, «βαρύτατο πλήγμα για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ θα επιφέρει τυχόν ψήφιση του αντι- ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μέσω του οποίου διαλύονται τα ασφαλιστικά τους ταμεία (ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ και ΤΕΑΣ), τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από το δημόσιο. Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, που ήδη πλήττονται από υψηλό ποσοστό ανεργίας (υπερβαίνει το 45%) αντιδρούν στην ένταξη του βιώσιμου ΕΤΑΠ ΜΜΕ (κύρια σύνταξη) σε έναν εν τη γενέσει του ελλειμματικό ΕΦΚΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass