Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

«Γκρέμισαν τα τείχη» για τον Μίλτο Μπαράκο

* Μεγάλη η υποδοχή στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 11:38

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος ολοκλήρωσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής το όραμά του ο Τυρναβίτης μαραθωνοδρόμος Μιλτιάδης Μπαράκος ο οποίος ξεκίνησε τρέχοντας από τον τωρινό τόπο διαμονής του, τα Ψαχνά της Εύβοιας το πρωί της Παρασκευής για να φτάσει στον Τύρναβο διανύοντας περίπου 400 χιλιόμετρα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες βρίσκοντας στον δρόμο του βροχές, ακόμα και καταιγίδες. Πρόκειται για έναν μεγάλο άθλο του Τυρναβίτη υπεραθλητή.

Ο Μ. Μπαράκος ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τρέχοντας από τα Ψαχνά της Εύβοιας, διάνυσε όλο το βόρειο τμήμα του νησιού. Με φεριμπότ πέρασε από τον Αγιόκαμπο στη Γλύφα και από εκεί συνέχισε τρέχοντας τη διαδρομή μέσω Λάρισας στον Τύρναβο

Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Μπαράκος είπε ότι θέλησε ερχόμενος τρέχοντας στον Τύρναβο μέσα από αυτή τη διαδρομή να τιμήσει τη γενέτειρά του και όλους όσοι από μικρό τον βοήθησαν και του συμπαραστάθηκαν στη ζωή.

Τον Μιλτιάδη Μπαράκο συνόδευαν σε όλη τη διαδρομή η γυναίκα του και ένα φιλικό ζευγάρι. Στην πόλη του Τυρνάβου τον συνόδευαν Τυρναβίτες δρομείς ενώ μπροστά από το δημαρχείο μαζί με εκατοντάδες συμπολίτες τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Κουλιό, αλλά και τον δήμαρχο Διρφύων - Μεσαπίων όπου υπάγονται τα Ψαχνά, κ. Γιώργο Ψαθά και την πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Ευαγγελία Μύταλα – Τζεράνη.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής υποδοχής χαιρέτισαν οι δύο δήμαρχοι, των Ψαχνών και του Τυρνάβου. Ακολούθως, ο κ. Σαρχώσης βράβευσε τον κ. Μπαράκο και στη συνέχεια από καρδιάς μίλησε ο Μιλτιάδης Μπαράκος για το εγχείρημά του που ήταν υπόσχεση ζωής για τον ίδιο. Έκανε λόγο για μια δύσκολη και σκληρή και λόγω καιρού διαδρομή και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον υποδέχθηκαν στον Τύρναβο.

Ο μαραθωνοδρόμος αφιέρωσε το δρόμο που έκανε με μετάλλια και αναμνηστικές πλακέτες στον Δήμο Τυρνάβου, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τον παλιό αθλητή κ. Ζήση Βλιώρα, τον σύλλογο Πολυτέκνων και τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων Νίκο Τσικούρα και μέσω αυτού όλους τους Τυρναβίτες δρομείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass