ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Ημερίδα για τα υδατικά θέματα της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2016 0:35

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία ως γνωστόν εορτάζεται την 5η Ιουνίου κάθε έτους, η ΔΕΥΑ Λάρισας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας και το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρ. Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα μεθαύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στη Λάρισα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Η θεματολογία της ημερίδας θα είναι: Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στο Παγκόσμιο Περιβάλλον και την Ανθρωπότητα. Αναφορά στη Σύνοδο του Παρισιού (Δεκέμβριος 2015) και στην πραγματική διάσταση των εξελίξεων αναφορικά με το κλίμα της Γης.

Ποιες προσεγγίσεις ενδείκνυται στις σημερινές συνθήκες για ζωτικά ζητήματα όπως το νερό, η ενέργεια, η βιοποικιλότητα, η ανθρώπινη διατροφή κ.ο.κ.

Αναφορά στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός «ανθεκτικού» μοντέλου ζωής που θα εξασφαλίζει το «αξιοβίωτο» των ανθρώπων σε συνδυασμό με τα βασικά δικαιώματά τους καθώς και εκείνα της φύσης, των επόμενων γενεών αλλά και τη Δημοκρατία.

Ειδική αναφορά στα υδατικά θέματα της Θεσσαλίας υπό το πρίσμα των πιο πάνω προσεγγίσεων, οι σύγχρονες αντιλήψεις για τη διαχείριση υδάτων κ.λπ.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Μπαλιάς Γιώργος, νομικός, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Αθηνών, Σούλτης Γιώργος, καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων, Αργυρόπουλος Ζήσης, χημικός περιβαλλοντολόγος, Κουτσογιάννης Δημήτρης, κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών του ΕΜΠ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass