"Ξήλωσαν" τραπεζοκαθίσματα στην Ταχυδρομείου

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 7:50 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιουν 2016 23:27
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Τραπεζοκαθίσματα αφαίρεσαν από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Λάρισας από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Ταχυδρομείου, στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή.

Υπάλληλοι του δήμου και δημοτικοί αστυνόμοι αφαίρεσαν τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα μετά και τη διαπίστωση παραβάσεων είτε για λειτουργία χωρίς άδεια παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων είτε για υπέρβαση ορίων.

Συγκεκριμένα στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Λάρισας, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης συνεργεία υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η παρέμβαση έγινε σε σημείο που έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παραβάσεις των ορίων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κανονιστική Απόφαση, που ψήφισε στα τέλη του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, τραπεζοκαθίσματα αφαιρέθηκαν από δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού είχε προηγηθεί δυο φορές βεβαίωση παραβάσεων. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την τήρηση των προβλεπομένων.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και αφού είχε προηγηθεί λεπτομερή αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης με γνώμονα τη απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό εμφανή είναι η αλλαγή και μετατόπιση των ορίων, σε σημεία του κέντρου της πόλης, προς όφελος του ελεύθερου χώρου (π.χ. στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου).

Η ψήφιση της νέας κανονιστικής και η εφαρμογή της, ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, σηματοδοτούν την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass