ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΑΤΟΜΑ

Αγία Παρασκευή Στομίου: Κατασκήνωση πρότυπο

* Σε συνεργασία Δήμου Αγιας – Υπουργείου Εργασίας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2015 8:32

 

Του Κώστα Τσόλα

Μοναδική όαση δροσιάς για μικρούς και μεγάλους αποτελούν οι κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Στομίου, του Δήμου Αγιάς σε συνεργασία και ουσιαστική στήριξη από το Υπουργείο Εργασίας.

Αποτελούν όαση και από οικονομικής άποψης αφού πολλά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικιωμένοι, αλλά και άτομα με ειδικές ικανότητες απολαμβάνουν για δέκα ημέρες δωρεάν διακοπές σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους...

Η «Ε» βρέθηκε στις κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Στομίου, μίλησε με τους υπεύθυνους για τα οράματά τους για τον χώρο, τον αγώνα που έγινε ώστε η κατασκήνωση να είναι υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα και με τη χαρά ότι μικροί και μεγάλοι που κάνουν εκεί τις διακοπές τους φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακούραστος εργάτης της κατασκήνωσης ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Γιάνναρος ο οποίος καθημερινά με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη φροντίζουν οι κατασκηνωτές να περνούν όμορφα.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε με παιδιά με ειδικές ικανότητες από όλη τη Θεσσαλία, με παιδιά του ιδρύματος «Αγία Άννα» της Φλώρινας και συνεχίζονται οι δεκαήμερες περίοδοι με αγόρια και κορίτσια από 7 έως 16 χρόνων για να ολοκληρωθούν με άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Γιάνναρο αναμένεται να φιλοξενηθούν φέτος πάνω από 900 άτομα.

Πέρα από τη διαμονή στους κατασκηνωτές προσφέρονται πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό δείπνο.

Στο καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται πρωινό μπάνιο στη θάλασσα υπό την επίβλεψη του έμπειρου ναυαγοσώστη και εκπαιδευτή ναυαγοσωστών Γιάννη Παπαχρήστου, το απόγευμα, μετά το φαγητό και την ξεκούραση αθλητικές διοργανώσεις, τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ και καλλιτεχνικές δημιουργίες και το βράδυ ψυχαγωγία με θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμούς χορού – ταλέντου και άλλα.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της κατασκήνωσης κ. Γιώργος Γιάνναρος αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια και στήριξη του Υπουργείου Εργασίας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την κ. Δήμητρα Σακελαρίδη και τους συνεργάτες της η οποίοι στηρίζουν έμπρακτα την κατασκήνωση. Επίσης τον πρόεδρο της ΠΟΣΓΚ ΑΜΕΑ κ. Γιάννη Λυμβαίο καθώς και όλους τους φορείς αναπήρων της Θεσσαλίας.

Επίσης ο κ. Γιάνναρος έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την ενεργή στήριξη προσωπικά του δημάρχου και του Δήμου.

Ακούραστος συνεργάτης και ο αντιπρόεδρος κ. Στέφανος Ριζούλης.

Η ψυχή της κατασκήνωσης και φέτος ο αρχηγός της κ. Στέλιος Χατζηλιώντας οποίος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης. Ο κ. Χατζηλιώντας αναφέρθηκε θετικά στον κ. Γιάνναρο, στον προσωπικό αγώνα που κάνει πέντε χρόνια τώρα για την εύρυθμη λειτουργία αλλά και για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Σε κρίσιμε ώρες για τη χώρα το γεγονός ότι στο Δήμο Αγιάς, λειτουργούν οι κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Στομίου φιλοξενώντας μόνο φέτος πάνω από 900 άτομα όλων των ηλικιών, εντελώς δωρεάν, είναι επιτυχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Αγιάς, του αρμόδιου τομέα του Υπουργείου Εργασίας και κυρίως των ανθρώπων που ανέλαβαν αυτό το βαρύ κοινωνικό φορτίο, με απόλυτα θετικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass