ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Ένας περιπτεράς... διαφορετικός

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2015 9:33

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Διαφορετικός; Θα μπορούσες άνετα να τον πεις κι έτσι τον Σταύρο. Τον ροκά, κοσμογυρισμένο περιπτερά της κεντρικής πλατείας της Αγιάς. Τον περίεργο για κάποιους, παράξενο για άλλους, ξεχωριστό για πολλούς, ιδιαίτερα αγαπητό τύπο στους περισσότερους, που πριν δυόμισι ακριβώς χρόνια κανείς δεν τον ήξερε στη μικρή κωμόπολη και σήμερα αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της περιοχής.

Ξεκίνημα απ’ το τίποτα στις αρχές του 2013. Με το τίποτα εδώ να έχει την κυριολεκτική του έννοια, άρτι αφιχθείς τότε από τη μακρινή Αυστραλία, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξει ένα από τα τέσσερα τότε κλειστά περίπτερα της Αγιάς και φέτος να προχωρήσει στο άνοιγμα κι ενός δεύτερου! Με όπλο το κοφτερό του μυαλό (αριστούχος άλλωστε της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά τη δεκαετία του 1980), ξεπέρασε γρήγορα γραφειοκρατικά και... άλλα εμπόδια, επιτυγχάνοντας, υπό την σε όλους μας γνωστή κατάσταση οικονομικής κρίσης, να αποδείξει ότι το επιχειρείν δεν το φοβάσαι όταν έχεις τόλμη, πάθος για τη δουλειά και επιμονή στον στόχο.

Ανοιχτά για όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, έκανε αμέσως αίσθηση στην τοπική κοινωνία. Υπό συνθήκες άλλες φορές παγετού και χιονιά, άλλες πάλι υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, αυτός εκεί, σε μόνιμη, καθημερινή εφημερία. Το πρώην άχρωμο, πεζό κέντρο της κωμόπολης ξαφνικά με την παρουσία του απέκτησε φως, χρώμα και ζωντάνια. Απέκτησε κάτι αλλιώτικο, το οποίο κάποιοι το κατηγόρησαν, η πλειοψηφία όμως το αγκάλιασε και το στήριξε.

Ο ίδιος... ανοιχτός χαρακτήρας, πάντα χαμογελαστός, κοινωνικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει, μπορείς να συζητάς μαζί του με τις ώρες. Με τις ώρες και τα πάντα. Από τις οικονομικές εξελίξεις ως τα προσωπικά σου. Από τα προβλήματά σου ως τις εκμυστηρεύσεις του για τα πάμπολλα ταξίδια του στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ωκεανία.

Υπερδραστήριος, απορούν όλοι με την απίστευτη ενεργητικότητά του, μαχητής σε έναν επαγγελματικό κλάδο όπου τα ποσοστά κέρδους των προϊόντων που εμπορεύεσαι σου αποφέρουν τα χαμηλότερα ποσοστά κέρδους παγκοσμίως, κατάφερε πράγματα που δεν είναι και τόσο συνηθισμένα σ’ αυτή τη δουλειά. Μπόρεσε σήμερα να απορροφήσει, στην πράξη κι όχι στα λόγια, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% προς χάριν και ικανοποίηση των πελατών του, μη προχωρώντας σε αυξήσεις τιμών. Χορηγός, όσο μπορεί, των τοπικών ομάδων, του ποδοσφαιρικού Δωτιέα, του μπασκετικού Ερμή, μαθητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει γίνει ο αγαπημένος του νεαρόκοσμου. Και ανά εξάμηνο οι αμίμητες κληρώσεις. Πότε ταξίδι για την Κούβα, πότε για Αιγαιοπελαγίτικα νησιά, πότε δώρα ποδήλατα, tablet, ακουστικά.

Το στυλ του δεν περνά με τίποτα απαρατήρητο. Πάντα με τζόκεϊ, μόνιμα με χαβανέζικη βερμούδα, τώρα τουλάχιστον τους θερινούς μήνες, χειμώνα καλοκαίρι με το δερμάτινο γιλέκο με το σύνθημα της Harley «Live to Ride, Ride to Live», παλιό μέλος του παγκοσμίως γνωστού «Hells Angels Motorcycle Club» στο Σύδνεϋ, κινείται εντός κι εκτός κωμόπολης με τη γουστόζικη μηχανή του.

Πραγματική, λοιπόν, ατραξιόν ο Σταύρος για την Αγιά. Κι αυτός και τα περίπτερά του. Όχι με υποτιμητική έννοια. Σε καμιά περίπτωση. Με τη σημασία του αξιοπρόσεχτου, του άξιου να υποκινήσει την περιέργειά σου με τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του... Ένας περιπτεράς σίγουρα διαφορετικός, αλλά ωραία διαφορετικός...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass