ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΛΗΣ

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 1:04

Συνεδριάζει τελικά σήμερα το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου των οργανώσεων Θεσσαλίας του κόμματος, Νίκου Σκορίνη, προκειμένου να καταρτίσει την πρότασή της για το ψηφοδέλτιο στο νομό.

Μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ολοκληρώνονται σήμερα οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών τόσο σχετικά με τις δύο πρώτες και εκλόγιμες θέσεις, όσο και με τις υπόλοιπες εννέα της ενδεκάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Άννα Βαγενά αναμένεται να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου, καθώς δεν φαίνεται να προχωράει η... μετακόμισή της σε κάποια εκλογική περιφέρεια των Αθηνών, ενώ δεν θα είναι υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση ο τρίτος σε σειρά εκλογής τον περασμένο Ιανουάριο, πρώην αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Γελαλής.

Το κλίμα είναι βαρύ για τον πρώην βουλευτή, μετά την παραίτησή του από το υπουργείο και την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι όσοι υποψήφιοι βουλευτές δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και διορίστηκαν στη συνέχεια σε γενικές γραμματείες υπουργείων.

Ο κ. Γελαλής υποστηρίζει ότι υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να μην υπάρχει κώλυμα με την υποψηφιότητά του πριν την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά πλέον οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του...

Έτσι, στη δεύτερη εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ελασσονίτης γιατρός Γιάννης Καριπίδης, τέταρτος κατά σειρά εκλογής τον περασμένο Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων υποψηφίων επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι, οπότε μένει να καλυφθεί η εκκρεμότητα της ποσόστωσης για τις γυναίκες, βάσει της οποίας πρέπει να είναι 4 οι υποψήφιες στη Λάρισα, η εκπροσώπηση του αγροτικού κόσμου που θα προκύψει από την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδόπουλου αν δεν επιλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή να είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και η εκπροσώπηση της επαρχίας Τυρνάβου.

Η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής – με επιπλέον ονόματα ατόμων που έχουν τεθεί στη διάθεση του κόμματος προκειμένου να είναι υποψήφιοι - θα σταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων την Τετάρτη ώστε να εξεταστεί και να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Τρεις ήταν οι παρεμβάσεις Λαρισαίων με τοποθετήσεις τους κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Η Άννα Βαγενά στήριξε τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία της ότι «η Αριστερά μετά από καιρό έβγαλε έναν ηγέτη. Ας μην του ψαλιδίσουμε άλλο τα φτερά, ας του τα δυναμώσουμε. Γιατί η Αριστερά πρέπει να αποδέχεται τους φυσικούς της ηγέτες χωρίς κόμπλεξ, όχι μόνο στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά και σε όλους τους τομείς. Να τους αποδέχεται και να τους αξιοποιεί.

Αυτούς τους επτά μήνες, δώσαμε ο καθένας από τη μεριά του μια άνιση μάχη. Σε πολλά σημεία νικήσαμε, με σημαντικά νομοσχέδια (ανθρωπιστική κρίση, ιθαγένεια κλπ). Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους φτωχούς και κατατρεγμένους αυτού του τόπου, Έλληνες και μετανάστες. Για αυτούς, αλλά και για όλους τους φτωχούς ανθρώπους πρέπει να νικήσουμε και θα νικήσουμε».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης μέτρων που θα ανακουφίσουν και θα ενισχύσουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας, ενώ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέτρος Παπαγεωργίου επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να γίνει ένα ενιαίο κόμμα μελών, αλλά παρέμεινε ομοσπονδοποιημένο, γεγονός που είχε αντίκτυπο και στην κυβέρνηση, με τα φαινόμενα που τελικά οδήγησαν στη διάσπαση».

Τόνισε παράλληλα ότι «πρέπει να πούμε όχι σε φαινόμενα παραγοντισμού».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass