ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Άρχισαν επανακαταμετρήσεις ψήφων από υποψήφιους

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2015 19:15

Ένα αίτημα επανακαταμέτρησης ψήφων είχε υποβληθεί μέχρι χθες στο Πρωτοδικείο Λάρισας, από υποψήφιο βουλευτή ή κόμμα. Το αίτημα προερχόταν από την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής και πρώτη στο ψηφοδέλτιο του ν. Λάρισας δικηγόρο κ. Δέσποινα Σβερώνη. Έγινε αποδεκτό και συνεργεία της υποψήφιας χθες και σήμερα ελέγχουν και καταμετρούν σταυρούς, στους σάκους των εκλογικών τμημάτων του νομού.

Η προθεσμία, έτσι κι αλλιώς, για επανακαταμέτρηση, δεν υπόκειται σε αυστηρά χρονικά πλαίσια και ο νόμος προβλέπει ότι, από την ημέρα ανακήρυξης των εκλεγέντων βουλευτών από το Πρωτοδικείο Λάρισας, μετρά 15νθήμερη προθεσμία για τυχόν ενστάσεις. Η ανακήρυξη όμως δεν έγινε ακόμα, σε αναμονή της απόφασης, για όλη την Ελλάδα, από την Ανωτάτη Εφορευτική Επιτροπή, στον Άρειο Πάγο. Για να εκδοθεί η απόφαση, θα πρέπει να της έχουν αποσταλεί, όλα τα αποτελέσματα, από όλα τα πρωτοδικεία της χώρας. Αν υπάρχει καθυστέρηση, αυτή οφείλεται συνήθως στο Πρωτοδικείο Αθηνών, λόγω του μεγάλου όγκου των αποτελεσμάτων, που έχει να ελέγξει και να αναρτήσει.

Όταν λοιπόν εκδοθεί η συνολική απόφαση για τις έδρες κλπ. τότε τα κατά τόπους πρωτοδικεία θα κάνουν την ανακήρυξη των εκλεγέντων και τη σειρά κατάταξης όλων των υποψηφίων. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι , η ανακήρυξη μπορεί να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα από το Πρωτοδικείο Λάρισας, εφόσον εκδοθεί πρώτα η απόφαση της Ανωτάτης Εφορευτικής Επιτροπής.

Ε. Ρ.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass