ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«Ζωντανεύει» ο πεζόδρομος της Κούμα

* Η πτώση των ενοικίων ενίσχυσε το ενδιαφέρον των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων παρατηρούν όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από την αγορά ακινήτων

Δημοσίευση: 24 Νοε 2015 1:41

Σαν να αναστήθηκε ένα κομμάτι της πόλης. Αυτή την αίσθηση έχει όποιος διασχίζει το τελευταίο κομμάτι της οδού Κούμα. Το εμπορικό κέντρο της Λάρισας αλλάζει. Και οι αλλαγές αυτές είναι πλέον καθημερινές. Το συγκεκριμένο τμήμα του πεζόδρομου της Κούμα από το ύψος της 28ης Οκτωβρίου έως τη Λάμπρου Κατσώνη, τα τελευταία χρόνια είχε ερημώσει. Το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο του εμπορικού πεζόδρομου της Λάρισας κατέβαζαν ρολά, έβαζαν λουκέτο ή μεταφέρονταν σε σημεία πιο κοντά στην Κεντρική πλατεία. Εκεί που υπήρχε ακόμα ζωή.

Η εικόνα όμως αυτή άλλαξε. Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς καταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στη συγκεκριμένη εμπορική περιοχή του κέντρου της Λάρισας. Μάλιστα πρόκειται για καταστήματα εμπορικών αλυσίδων. «Η τοπική αγορά της Λάρισας παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει παρέμεινε σε ένα πολύ καλό επίπεδο κατά τη διάρκεια της κρίσης σε σχέση με άλλες περιοχές», σχολιάζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές.

Η κίνηση αυτή από πλευράς των μεγάλων εταιριών με είδη οικιακής χρήσης και ένδυσης δείχνει ακριβώς τη νέα τάση επιστροφής στο κέντρο, η οποία όμως εκδηλώνεται με άκρως προσεκτικές κινήσεις, εν μέσω κρίσης και αβεβαιότητας. Κάποιες από αυτές είναι εμπορικές αλυσίδες που δραστηριοποιούνταν σε πολυκαταστήματα και εμπορικούς πολυχώρους και τώρα επέστρεψαν ή προτίμησαν τη μεταφορά της επιχείρησης στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης. «Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι όσο βαθαίνει η κρίση οι εμπορικές επιχειρήσεις συγκεντρώνονται και τοποθετούνται στα κέντρα των πόλεων», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές και προσθέτει ότι «έχει αποδειχτεί ότι τα κέντρα των πόλεων διαθέτουν πιο δυναμικές αγορές, ενώ τα κλειστά εμπορικά κέντρα μπορεί να δημιουργούνται σε εποχές “παχιών αγελάδων” αλλά σε περιόδους σαν και αυτές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν τα σηκώνουν οι αγορές».

Όπως διαπιστώνεται η κινητικότητα και το ενδιαφέρον εκδηλώνεται κυρίως από μεγάλους ομίλους, η συγκυρία ωστόσο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο δεν βοηθάει, για αυτό και οι όποιες πρωτοβουλίες είναι ακόμη πολύ περιορισμένες. Στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος από πλευράς των μεγάλων ομίλων έχουν συμβάλει φυσικά και οι τιμές των ενοικίων που το τελευταίο διάστημα έχουν καταγράψει πτώση. Έτσι, δίνουν την ευκαιρία για τη μίσθωση καταστημάτων σε καλύτερα εμπορικά σημεία. Όπως παρατηρούν στελέχη της αγοράς ακινήτων, πλέον τα ελεύθερα καταστήματα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πόλης είναι περιορισμένα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε μεγάλη εταιρία το κλείσιμο του καταστήματός της στον συγκεκριμένο πεζόδρομο αμέσως σχεδόν αυτό κλείστηκε από άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης για όλη την οικογένεια.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass