Μετεωρολογικός σταθμός στο Φρούριο

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 1:27
Ο μετεωρολογικός σταθμός θα καταγράφει τις καιρικές συνθήκες εντός και εκτός του βιοκλιματικού έργου Ο μετεωρολογικός σταθμός θα καταγράφει τις καιρικές συνθήκες εντός και εκτός του βιοκλιματικού έργου

Μετεωρολογικό σταθμό στον λόφο του Φρουρίου εγκατέστησε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Λάρισας». Με ένα κλικ μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.larissa-dimos.gr) έχουν τη δυνατότητα όλοι οι χρήστες του διαδικτύου να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Λάρισας.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασης οι μετρήσεις θα αποτυπώνουν τις καιρικές συνθήκες εντός του έργου και εκτός. Εξάλλου αυτό που προβλέπει και στοχεύει το έργο θα έλεγε κανείς με απλά λόγια είναι δημιουργία ενός «περιπατητικού διαδρόμου» δροσιάς.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων έχει τη δυνατότητα μέσω ενός λίνκ που εμφανίζεται δεξιά της σελίδας και έχει ως τίτλο «Καιρός Λάρισα» να ενημερώνεται σε «real time» για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη. Η ανανέωση των στοιχείων γίνεται ανά δέκα λεπτά. Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ο μετεωρολογικός σταθμός περιλαμβάνει ενδείξεις για την εσωτερική και εξωτερική υγρασία, για τη βροχόπτωση και τη συχνότητα της βροχόπτωσης. Επίσης μπορεί να μετρά και να καταγράφει την ισχύ της ηλιακής ακτινοβολίας καθώς και τον δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας. Είναι ενεργειακά αυτόνομος, αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό πάνελ και μπορεί να μεταδίδει ασύρματα όλα τα δεδομένα σε ειδικό monitor. Παράλληλα, αποτυπώνει την εσωτερική θερμοκρασία, εντός δηλαδή της ανάπλασης αλλά και την εξωτερική θερμοκρασία. Ο ασύρματος μετεωρολογικός σταθμός περιλαμβάνει συστήματα που καταγράφουν τη διεύθυνση του ανέμου, την ταχύτητα, την κίνηση του ανέμου αλλά και την ψύχρα. Αποτελεί το μοναδικό μετεωρολογικό σταθμό στην κατηγορία του που χρησιμοποιεί συγκεκριμένη τεχνολογία για να μεταδώσει δεδομένα καιρού ασύρματα έως και 300 μ.

Ο μετεωρολογικός σταθμός που έχει τοποθετηθεί από τη δεξιά πλευρά του Αγίου Αχιλλίου, έχει τη δυνατότητα να κρατά στατιστικά στοιχεία μέχρι και δύο χρόνια για όλα τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. Δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων να ανατρέξει στα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας, του μήνα και του χρόνου ενώ μπορεί να δώσει την ημερομηνία που επιθυμεί προκειμένου να ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα που αναζητά. Μέχρι στιγμής η ιστοσελίδα με τον καιρό της Λάρισας είναι στα αγγλικά ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και στα ελληνικά.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass