ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΑΛ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Θωρακίζεται από τις πλημμύρες η Φαλάνη

* Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα υδραγωγεία λόγω τρομοκρατίας

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 1:36

Του Δημήτρη Βάλλα

Θωρακίζεται πλέον η Φαλάνη από τις πλημμύρες, καθώς ένα σημαντικό έργο είναι πλέον στην τελική του φάση και έχει να κάνει με τον καθαρισμό των τάφρων (καναλιών) που μαζεύουν τα νερά της βροχής.

Πρόκειται για μια σειρά καναλιών μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων που βρίσκονται περιμετρικά στα Βορειοανατολικά της Φαλάνης, τα οποία είχαν να καθαριστούν για χρόνια με αποτέλεσμα η περιοχή να πλημμυρίζει σε καταιγίδες και κακοκαιρία.

Για τον καθαρισμό τους δούλεψαν για πολλές ημέρες με τσάπες, μηχανήματα και φορτηγά υπάλληλοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ με αυτεπιστασία και το έργο δεν δόθηκε σε εργολάβους, έτσι τα μόνα έξοδα ήταν τα καύσιμα!

Το έργο έχει ενταχτεί στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας στην οποία ιδιαίτερη σημασία δίνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Ζαούτσος που έχει οριστεί ως υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου.

Όπως ακόμα επισημάνθηκε στην «Ε» από τον κ. Ζαούτσο στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζεται και η θωράκιση και άλλων χωριών, όπως Μάνδρα, Ραχούλα, Κοιλάδα κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πολιτική Προστασία έχει λάβει ακόμα σοβαρά υπόψιν τις απειλές των τζιχαντιστών, έτσι έχουν αυξηθεί τα μέτρα φύλαξης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία για τη λήψη μέτρων ώστε να φυλάσσονται οι υδατόπυργοι και οι δεξαμενές των χωριών με ηλεκτρονικά συστήματα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που επικεφαλής κλιμακίου επισκέφθηκε τη Φαλάνη θα μας πει δίνοντας και το στίγμα των έργων…

«Πρόκειται, θα μας τονίσει, για σημαντικά έργα που γίνονται τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από τη ΔΕΥΑΛ.

Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας, στα χωριά μας ιδιαίτερα, γιατί στη Λάρισα δεν υπάρχει πρόβλημα, έχει αποφασίσει και καθαρίζει αυτή τη στιγμή όλα τα κανάλια απορροής των ομβρίων της Φαλάνης προκειμένου να μην υπάρξει ζήτημα πλημμυρών που είναι πλέον συνηθισμένες μετά και τις τελευταίες κλιματικές αλλαγές.

Ταυτόχρονα είχα και τη δυνατότητα να παρακολουθήσω και την πορεία των εργασιών του έργου της αποχέτευσης στην περιοχή, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.

Ακόμα είχα την ευκαιρία να δω και τον υδατόπυργο και το όλο νοικοκύρεμα που έχει γίνει εκεί. Ακόμα παρεμβάσεις γίνονται και σε άλλους υδατόπυργους του Δήμου.

Η Φαλάνη με τον καθαρισμό των τάφρων πλέον θωρακίζεται από τις πλημμύρες και συνεχίζεται το έργο μας και σε άλλες περιοχές»…

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τη ΔΕΥΑΛ και συγκεκριμένα για το έργο Κατασκευή Αγωγών Αποχέτευσης Ακάθαρτων Δ.Κ. Φαλάνης, προϋπολογισμού 9.212.700,00 και συμβατικού ποσού 3.526.452,08 ευρώ, που αφορά στην κατασκευή 24.900,00 μέτρων περίπου δικτύου αγωγών ακαθάρτων. Εκεί έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εργασίες και απομένουν αποκαταστάσεις αστοχιών που παρουσιάστηκαν κατά την κατασκευή του έργου.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον υδατόπυργο της Φαλάνης ο οποίος αποκαταστάθηκε στο πλαίσιο του έργου της ΔΕΥΑΛ Συντήρηση Υδατοπύργων και Δεξαμενών. Η εν λόγω εργολαβία, προϋπολογισμού 405.900,00 ευρώ, αφορά στη συντήρηση των υφισταμένων, από την δεκαετία του 1960, υδατοπύργων και δεξαμενών που χρησιμοποιεί η ΔΕΥΑΛ. Η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 198,891.00 ευρώ. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν συντηρηθεί οι υδατόπυργοι των οικισμών Γιάννουλης, Φαλάνης και Δασοχωρίου και προβλέπεται η αποκατάσταση των υδατοπύργων των οικισμών Κοιλάδας και Τερψιθέας. Η συντήρηση αφορά στην αποκατάσταση αποσαθρωμένων επιχρισμάτων και σκυροδεμάτων, την υγρομόνωση, την αντικατάσταση παλαιών σωληνώσεων, κιγκλιδωμάτων και κλιμάκων, τον χρωματισμό των καθώς και στην κατασκευή περιφράξεων σε όσους δεν υπάρχει περίφραξη.

Τον δήμαρχο συνόδευαν ακόμα ο κ. Θεόδωρος Καφφές αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, ο κ. Γεώργιος Ζαούτσος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Βασίλειος Σιούμκας πρόεδρος της Δ.Κ. Φαλάνης, η κ. Άννα Ζαχίδου διευθύντρια Τ.Υ. ΔΕΥΑΛ και ο κ. Δημ. Σαββοργινακης διευθυντής Διαχ. Δικτύων ΔΕΥΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass