ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Διαμαρτυρία εργαζομένων και συνταξιούχων

* Παρέδωσαν υπόμνημα στον διευθυντή

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 0:32

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ Λάρισας πραγματοποίησαν χθες μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ , συνταξιούχοι, αλλά και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του ΙΚΑ Λάρισας επί της οδού Ασκληπιού και στη συνέχεια μετεβησαν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου όπου και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του ΙΚΑ Λάρισας κ. Γ. Σταυροθεόδωρο.

Στη συνάντηση επισήμαναν ότι επιχειρείται η διάλυση του ΙΚΑ με παράλληλη κατάρρευση πλέον του ασφαλιστικού συστήματος.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Στον διευθυντή του ΙΚΑ παραδόθηκε υπόμνημα με μια σειρά κοινών διεκδικήσεων που περιλαμβάνουν:

* Την υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους, να επεκταθεί στην αγροτιά και στους ΕΒΕ, άμεση επανένταξη των κλάδων που εξαιρέθηκαν με την Υπουργική Απόφαση του 2011.

* Τη διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε παρόμοιες συνθήκες ανεξαρτήτως σε ποιον ασφαλιστικό φορέα ανήκουν.

* Για τους εργαζόμενους που εργάζονται στα ΒΑΕ μείωση του χρόνου εργασίας - 6ωρο/5ήμερο/30ωρο και αύξηση των ημερών αδείας, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες, επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας. Να πληρώνει αποκλειστικά το κράτος και οι εργοδότες τις ασφαλιστικές εισφορές για τα ΒΑΕ.

* Μόνιμη, πλήρης, σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών ωραρίων και ελαστικών μορφών εργασίας.

* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ασφάλιση.

* Δημιουργία κρατικού σώματος Ιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας και δημόσιων υπηρεσιών ιατρικής της εργασίας και υποστήριξης των διαδικασιών, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας. Κατάργηση των ιδιωτικών ΕΞΥΠΠ και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας και ασφάλειας.

* Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και επαγγελματικών ασθενειών κ.α.

ΔΗ.ΒΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass