Περιοδεία Γ. Λαμπρούλη στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 11:14 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Νοε 2015 0:45

 

Περιοδεία πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αρχικά επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και βασικών ειδικοτήτων, καθώς δεν υπάρχει συνεχή παρουσία παιδιάτρου και δεν υπάρχει οδοντίατρος, δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο και το ακτινολογικό σε 24 βάση, δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα στην καθαριότητα και στη συντήρηση του κτηρίου. Επίσης, επισημάνθηκε ότι 850 παιδιά έχουν μείνει ανεμβολίαστα λόγω έλλειψης του εμβολίου για την φυματίωση.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Οινοποιείο Τυρνάβου, όπου και εκεί αναδείχθηκαν μέσα από συζήτηση με τους αμπελοκαλλιεργητές τα προβλήματα που προκύπτουν από τους άμεσους και έμμεσους φόρους, την άρση κάθε προστασίας των αμπελουργικών προϊόντων, το τελευταίο μέτρο που ψηφίστηκε με την φορολόγηση του κρασιού στα 24 λεπτά που σημαίνει ότι ο αμπελοκαλλιεργητής χάνει άμεσα το 50% του εισοδήματος του, μιας και τα κρασοστάφυλλα κυμαίνονται από 30 έως 50 λεπτά το κιλό, και τις αρνητικές επιπτώσεις τον πολιτικών που μετατρέπουν τους συνεταιρισμούς σε επιχειρήσεις με γνώμονα το κέρδος.

Τέλος επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου όπου και εκεί τα προβλήματα που αναδείχθηκαν είχαν να κάνουν την άμεση και έμμεση φορολογία, με την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν την αποζημίωση που δεν έχουν λάβει από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό του 2014. Επίσης αναφέρθηκαν στην έλλειψη κρατικής μέριμνας στο ζήτημα των εξαγωγών και στην απαίτηση να τους δοθούν πιστοποιητικά που θα διευκολύνουν τις εξαγωγές προς συγκεκριμένες χώρες.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και αμπελοκαλλιεργητές σε κοινό πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης, όπου «αποτελεί μονόδρομο ενάντια στις αντιλαϊκές και φιλομονοπωλιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ, όπου έχουν την στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων και του ευρωμονόδρομου». Επίσης, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαϊκού παράγοντα, με την ενδυνάμωση της συμμαχίας με τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών και τη συμμετοχή τους σε αγώνα. Αγώνα που θα αποκτά αντοχή και διάρκεια , θα μπορεί να βάλει εμπόδια και να αποσπά ορισμένες κατακτήσεις και θα δένεται με το στόχο για μια άλλη οργάνωση της παραγωγής στη χώρα μας , στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass