ΤΟΝΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

«Ο λαός μας είναι σε κίνδυνο…»

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 1:18

 

«Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, βάζοντας σε κίνδυνο τον λαό μας...», υποστήριξε χθες σε ομιλία της στη Λάρισα, η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), κ. Βέρα Νικολαΐδου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα το προσφυγικό ζήτημα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με χαιρετισμό της η πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης κ. Δήμητρα Παπαστεργίου και ακολούθως η ομιλήτρια ανάφερε μεταξύ άλλων: «Η εμπλοκή της χώρας μας, εκφράζεται με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στις κάθε λογής πολυεθνικές ασκήσεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού του NATO, είτε με το Ισραήλ, είτε με χώρες των Βαλκανίων, που τιτλοφορούνται: «Εκπαίδευση στη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης» ή «διαχείριση» και διανομή πληροφοριών», σενάρια αντιμετώπισης διαδηλώσεων, καταλήψεων κλπ.

Όλα αυτά είναι για την αντιμετώπιση του εχθρού - λαού. Αυτόν φοβούνται, γι' αυτόν προετοιμάζονται, γιατί νιώθουν την ανάσα του και διαβλέπουν ότι αργά ή γρήγορα, η απογοήτευση και η παραίτηση θα γίνει δύναμη και θέληση για να τους αντιμετωπίσει.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση παίρνει νέες επικίνδυνες επιθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις όπως: ίδρυση νέας βάσης στην Κάρπαθο, ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του NATO στην Κρήτη, επέκταση και ενίσχυση της Βάσης της Σούδας. Συζήτηση με τις ΗΠΑ για την αποδοχή «μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των περιβόητων "drone" της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας για να βομβαρδίζουν την περιοχή και να δημιουργούν νέα προσφυγικά, μεταναστευτικά ρεύματα, να πληρώνουν βαριές συνέπειες ο λαός μας και οι άλλοι λαοί.

Η κυβέρνηση μπλέκει επίσης τη χώρα στο κουβάρι των ανταγωνισμών στη Μ. Ανατολή. Παρέχει «άλλοθι» νέων επεμβάσεων με το πρόσχημα «της διατάραξης της πολυπολιτισμικότητας και πολυθρησκευτικότητας στην περιοχή. Το «παιχνίδι» της γεωστρατηγικής αναβάθμισης αυτό ακριβώς εξυπηρετεί, βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για να βελτιώνει τη θέση και τα κέρδη της στον ανταγωνισμό, η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας, σε βάρος του λαού μας.

Στον φόντο αυτών των εξελίξεων, με δραματικό τρόπο βιώνουμε το δράμα των ξεριζωμένων. Ούτε μια λέξη δεν ακούγεται για τις αιτίες και τους υπεύθυνους του ξεριζωμού μυρίων από τις χώρες πολεμικές εστίες Ιράκ, Αφγανιστάν Λιβύη …, με έμφαση τώρα στη Συρία και τα αμέτρητα θύματα στη Μεσόγειο . Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, είναι υπεύθυνοι!».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass