ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Φορολόγηση στο κρασί θα πλήξει την ανταγωνιστικότητά του

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:07

 

«Αξιώσεις που με σθένος αποκρούσαμε στο παρελθόν, όπως η φορολόγηση στο κρασί, δυστυχώς υιοθετούνται σήμερα, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα ενός προϊόντος που αποτελεί άξιο πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού. Οι συνέπειες για τους παραγωγούς και τον κλάδο της οινοποιίας, όπως είχα την ευκαιρία να αναπτύξω και από το βήμα της Βουλής, θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Έστω και την ύστατη στιγμή ευελπιστώ να το αντιληφθεί η κυβέρνηση και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμο Τυρνάβου, με αφορμή την εκδήλωση για την «Αμπελοκαλλιέργεια – Οινοποίηση – Απόσταξη».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, επισημαίνει επίσης ότι «στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η διαδρομή για την κατάκτηση μεγάλων, πιο ανταγωνιστικών αγορών, προϋποθέτει δράσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρχει οργανωμένη παραγωγική βάση και πλήρης αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουμε».

Και προσθέτει ότι «με βάση αυτή τη λογική, εργάστηκα στο αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη βελτίωση της οργάνωσης της παραγωγικής βάσης:

* Αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, επιδοτήσαμε την αναδιάρθρωση των αμπελουργικών εκτάσεων με ποιοτικότερες και εμπορικότερες ποικιλίες, που μπορούν να κερδίσουν τις διεθνείς αγορές.

* Προχωρήσαμε στην κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από το Εθνικό Απόθεμα.

* Χορηγήσαμε νέα δικαιώματα φύτευσης σε εκτάσεις που προορίζονται για πειραματικούς σκοπούς με ποικιλίες που καταχωρίσαμε στο αμπελουργικό Μητρώο.

* Ικανοποιήσαμε το αίτημα για επιδοτούμενο πρόγραμμα εφαρμογής και αντιβρόχινων μεμβρανών μαζί με τα αντιχαλαζικά δίχτυα και τους αντιπαγετικούς ανεμιστήρες στους αμπελώνες μέσω του ΕΛΓΑ.

* Ταξινομήσαμε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και σταφιδοποιίας και θεσπίσαμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διαδικασία ταξινόμησης των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.

* Προωθήσαμε τη δήλωση ηλεκτρονικής συγκομιδής για να γνωρίζουμε τι παράγουμε και σε ποιες ποσότητες, ώστε να προωθούμε πιο συντονισμένα εξωστρεφείς δράσεις.

* Αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση για την προώθηση των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού».

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει με την προτροπή «η Πολιτεία να πράττει τάχιστα, αξιοποιώντας στο έπακρο όποιο εργαλείο μάς δίνει η συμμετοχή μας στον πυρήνα της ΕΕ, είτε για αναδιάρθρωση του κλάδου και των προϊόντων του, είτε για τη χρηματοδότησή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass