Λαρίσης Ιγνάτιος: «Στηρίξτε τον Έρανο Αγάπης την Κυριακή»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 13:55

 

Να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας στον καθιερωμένο Έρανο της Αγάπης που θα διενεργήσει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ως τις 11 του μήνα για την ενίσχυση των φτωχών μας συνανθρώπων καλεί με ανακοίνωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Μητροπολίτη, η οποία διαβάστηκε και στους ιερούς ναούς, αναφέρονται τα εξής: «Αδελφοί μου, από πολλών ετών έχει καθιερωθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος να διενεργείται μέσα στο μήνα Δεκέμβριο ο Έρανος της «Ημέρας της Αγάπης» διά να συγκεντρώνονται χρήματα διά τους πτωχούς αδελφούς μας. Σε λίγο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Όλοι θα φροντίσουμε για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας. Θα πάρουμε ζεστά ρούχα και παπούτσια, θα πάρουμε παιχνίδια στα παιδιά μας, θα στολίσουμε τα σπίτια μας και θα προετοιμάσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας, για να χαρούμε την μεγάλη γιορτή, όπως μας επιβάλλουν οι ιερές παραδόσεις μας. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι υπάρχουν και οι φτωχοί και οι άνεργοι αδελφοί μας, οι οποίοι στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς έχουν αυξηθεί και έχουν συμπεριληφθεί μάλιστα σ' αυτούς και αρκετοί αδελφοί μας, οι όποιοι άλλοτε έδιναν στον Έρανο της Εκκλησίας, και τώρα δυστυχώς ευρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Ξέρουμε ότι δίπλα μας υπάρχουν ανήμποροι γέροντες και άρρωστοι συνάνθρωποι μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά στον τόπο μας, στον ίδιο χώρο πού ζούμε και εμείς, που δεν έχουν αυτές τις ημέρες ένα καινούργιο ρούχο, ένα παιχνίδι, μια ζεστή σούπα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η Εκκλησία μας θα σας χτυπήσει την πόρτα για να προσφέρετε ότι μπορείτε στον Έρανο που θα διενεργήσει γι' αυτό το σκοπό. Σάς παρακαλώ πολύ να ανοίξετε με αγαθή διάθεση την πόρτα σας στους ανθρώπους που θάρθουν εκ μέρους της τοπικής μας Εκκλησίας και να προσφέρετε ό,τι μπορείτε για τους φτωχούς συνανθρώπους μας. Ό,τι δώσετε θα ευλογηθεί, αφού θα περάσει μέσα από την Εκκλησία και θα πάει στους φτωχούς συνανθρώπους μας, για να χαρούν κι αυτοί αυτές τις άγιες μέρες και νάχουν την χαρά ότι ή Αγία μας Εκκλησία σαν μητέρα στοργική δεν τους ξέχασε, αλλά τούς θεωρεί μέλη της και φρόντισε γι' αυτούς. Θα περάσουν από το σπίτι σας από τις Δεκεμβρίου ως τις 11 του μήνα οι Ιερείς της Ενορίας σας, οι Επίτροποι και τα μέλη των Φιλόπτωχων Ταμείων της Ενορίας σας, για να ζητήσουν την οποιαδήποτε βοήθειά σας και θα σας δώσουν κουπόνια σφραγισμένα, τα όποια θα αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που θα δώσετε. Ας προσφέρετε ότι μπορείτε στον Έρανο της τοπικής μας Εκκλησίας. Σας ευχαριστώ θερμά για την οποιαδήποτε ανταπόκριση σας, και σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα».           

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass