ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Στα γιορτινά το εμπορικό κέντρο της Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:47

 

Αλλάζει η εικόνα του εμπορικού κέντρου της Λάρισας όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος. Με πρωτοβουλίες των εμπόρων εκτός από τα καταστήματα στολίζονται και οι δρόμοι. Κόκκινα χαλιά, φώτα και δέντρα έχουν τοποθετηθεί ήδη στις προσόψεις των εμπορικών.

Ένας κόκκινος διάδρομος στρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρόμου της Κούμα. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια άναψαν σε Ασκληπιού, Ρούσβελτ και το εμπορικό κέντρο ομορφαίνει. Στα γιορτινά ντύθηκε και ο δρόμος της Κύπρου. Τα τελευταία τρία χρόνια με πρωτοβουλία εμπόρου που διαθέτει κατάστημα στην οδό Κύπρου εκτός από τη δική του επιχείρηση φροντίζει πάντα να στολίζει και το πεζοδρόμιο. Έτσι και φέτος, μετά από συνεννόηση και με άλλους καταστηματάρχες πήραν την πρωτοβουλία να τοποθετήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα δέντρα από τη συμβολή της Κύπρου με την οδό Παναγούλη μέχρι και τον πεζόδρομο της Ρούσβελτ. Δεκάδες φυσικά έλατα τοποθετήθηκαν έξω από τα καταστήματα και είναι έτοιμα να στολιστούν. «Είναι μια πρωτοβουλία των εμπόρων της περιοχής, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μας στην αλλαγή της εικόνας που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης τις ημέρες των εορτών. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο κρίσης, ας κάνουμε κάτι για να αλλάξει η διάθεσή μας», αναφέρει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης ιδιοκτήτης καταστήματος.

Η προσπάθεια που γίνεται φέτος φαίνεται πως είναι συλλογική. Ο Δήμος Λαρισαίων συγκεντρώνει όλες τις εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της πόλης, προσφέρει δωρεάν λούνα παρκ στα παιδιά και αποφάσισε για την περίοδο της φετινής εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να διοργανώσει δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Την ίδια ώρα την αύξηση της κίνησης στα καταστήματά τους αναμένουν οι έμποροι. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Σε ό,τι αφορά στις Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα αυτές αναμένεται να είναι στις 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass