ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΛΗΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ... ΚΟΡΝΙΖΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ

Φονιάς της... διπλανής πόρτας

* Καταδικάστηκε χθες στη Λάρισα σε κάθειρξη 11 ετών και 7 μηνών * «Ήθελα μόνο τα χρήματα και όχι κάτι άλλο», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 22χρονος δράστης

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:53

 

Του Κώστα Γκιάστα

Για μια χούφτα ευρώ μια ηλικιωμένη βίωσε τη φρικιαστική επίθεση εντός του διαμερίσματός της, ταλαιπωρήθηκε για 100 περίπου ημέρες μεταξύ νοσοκομείων και κέντρων αποκατάστασης μέχρι να υποκύψει τελικά στα τραύματα που της προκάλεσε ένας νεαρός, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να ήταν και εγγονός της βάσει των ηλικιών τους.

Γι’ αυτό το λόγο ο 22χρονος καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 11 χρόνια και 7 μήνες κάθειρξη συνολικά, καθώς κρίθηκε ένοχος τεσσάρων πράξεων για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο.

Όλα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2012 στο Βόλο όταν ο νεαρός αποφάσισε «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σύμφωνα με το δικαστήριο, να χτυπήσει την πόρτα του θύματος με πρόφαση να της καταβάλει τα κοινόχρηστα, καθώς η ηλικιωμένη εκτελούσε χρέη διαχειρίστριας στην πολυκατοικία που έμεναν και οι δύο. Η ηλικιωμένη του άνοιξε αλλά αυτός αποδείχθηκε πως είχε σκοπό να τη ληστέψει. Στην αρχή της επιτέθηκε με έναν σουγιά, όμως εν συνεχεία πήρε και χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι εναντίον της. Σαν να μην του έφταναν τα παραπάνω αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και μια κορνίζα με την οποία συνέχισε να τη χτυπάει δυνατά, όπως και με τα προηγούμενα αντικείμενα στο κεφάλι, στην τραχηλική χώρα, στον θώρακα και στην πλάτη για να της προκαλέσει θλαστικά τραύματα σε πολλά σημεία. Ο δράστης αφού άρπαξε τη λεία του, τράπηκε σε φυγή.

Η 79χρονη από την πλευρά της δεν το έβαλε κάτω. Αν και τραυματισμένη αλλά και αιμόφυρτη παρέμεινε ζωντανή για αρκετές ώρες στο διαμέρισμά της μέχρι να εντοπιστεί από ανθρώπους οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία οι άνδρες της οποίας μπαίνοντας στο σπίτι τη βρήκαν να κείτεται στο έδαφος. Η άτυχη παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία τις επόμενες 8 ημέρες. Έπειτα μεταφέρθηκε σε κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης όμως εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων της δεν μπορούσε να μετακινηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και εν τέλει διακομίστηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε με αιτίες θανάτου την πνευμονική εμβολή και τη σηπτική καταπληξία, που προκλήθηκαν από τα τραύματα.

Ο δράστης συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα για να οδηγηθεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας είχε καταδικαστεί συνολικά σε 14 χρόνια φυλάκιση.

Χθες κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της προέδρου, των δύο εφετών, των τεσσάρων ενόρκων και του εισαγγελέα της έδρας στο Μ.Ο.Ε. Λάρισας ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ενώ τόνισε πως είχε σαν στόχο να πάρει τα χρήματα και όχι να επιτεθεί στην ηλικιωμένη γειτόνισσά του. «Δεν το ήθελα, αλλά έγινε» κατέληξε ο δράστης, ενώ η μητέρα του τον αγκάλιαζε αμέσως μετά κλαίγοντας με αναφιλητά.

Κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις: της ανθρωποκτονίας από πρόθεση (10 χρόνια κάθειρξη), της ληστείας (1 χρόνο φυλάκιση), της οπλοκατοχής (3 μήνες) και της οπλοχρησίας (4 μήνες). Του αφαιρέθηκε ο χρόνος κράτησης από τη στιγμή που οδηγήθηκε στο ΕΚΚΝ Αυλώνα αλλά και του στερήθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα για 5 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass