«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Δ. ΒΙΤΣΑΣ

Στη Θεσσαλία δεν θα γίνει χώρος μετεγκατάστασης προσφύγων

* Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μετάσχει η Ελλάδα σε επιχειρήσεις κατά του ISIS

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:55

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι αφενός η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία στρατιωτική επιχείρηση κατά του ISIS σε ξηρά, αέρα ή θάλασσα και αφετέρου ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή της Θεσσαλίας, έδωσε χθες από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι πρόκειται να δημιουργηθούν 5 hot spots στα νησιά για την ταυτοποίηση των προσφύγων και 4 χώροι μετεγκατάστασης στην ηπειρωτική χώρα, δύο στην Αττική και άλλοι δύο στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι η χώρα δεν θέλει την ένταση ή την κλιμάκωσή της στην περιοχή και επιθυμεί να βρεθεί πολιτική και όχι στρατιωτική λύση στην ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σχετικά με την επικείμενη αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται να αξιοποιηθεί όση από αυτή είναι ανενεργή και δεν χρησιμοποιείται, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, στην κατεύθυνση να βρεθούν κοινοί τρόποι ώστε η τοπική κοινωνία να απολαύσει νέους χώρους. Ο κ. Βίτσας αποκάλυψε ότι το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2016 και στην αρχική διαδικασία αξιοποίησης θα υπαχθεί η συνεργασία υπουργείου αυτοδιοίκησης με το σχετικό master plan του Δήμου Λάρισας να αποτελεί πρότυπο.

Σχετικά με τις επισκέψεις του στους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λάρισας που ολοκληρώθηκαν χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι όλες οι δομές βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, γεγονός που οφείλεται στην τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο τριών βημάτων. Το πρώτο είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού, μέσω του οποίου εφαρμόζεται με εμπροσθοβαρή τρόπο η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω τα στρώματα που έχουν πληγεί μέχρι σήμερα και η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το δεύτερο βήμα είναι η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης για το χρέος σε μια περίοδο που η ιδέα της απομείωσής του κερδίζει έδαφος τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και παγκόσμια.

Το τρίτο βήμα είναι η σταθεροποίηση της κοινωνίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και να αποκατασταθούν οι αδικίες του προηγούμενου διαστήματος.

Πάμε καλά, τόνισε ο κ. Βίτσας, θα θέλαμε τη συνεννόηση που προς το παρόν αρνήθηκαν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, μένουμε όμως στη συνεννόηση και τη συναίνεση που μας δίνει η κοινωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ισχυρή και με σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό να υποστηρίζουν μια τέτοια άποψη αυτοί που αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση όλων των πολιτικών δυνάμεων ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις;

«Όλοι φαίνεται να ξεχνάνε ότι έγιναν εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο», τόνισε ο κ. Βίτσας, «ότι είχε προηγηθεί μια επτάμηνη διαπραγμάτευση που κατέληξε σε μια συμφωνία που εμείς την κρίναμε και την παρουσιάσαμε, όντας τελείως ανοιχτοί και καθαροί στις εκλογές του Σεπτεμβρίου κι ότι ο λαός μάς επανεξέλεξε στην κυβέρνηση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ολοκληρώσει σήμερα το πρωί την επίσκεψή του στη Λάρισα με τη συνάντηση που θα έχει στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass