ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε απεργιακό «μπλακ-άουτ» και ο Νομός Λάρισας

* Κορύφωση αύριο Πέμπτη με τις δύο συγκεντρώσεις ΕΚΛ και ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:58

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Νέο απεργιακό «μπλακ άουτ» σε απόσταση μόνον λίγων ημερών από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση προετοιμάζεται για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στον Νομό Λάρισας σε μαζική κινητοποίηση καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους τόσο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας όσο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ διοργανώνοντας δύο συγκεντρώσεις στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, όπως αποφάσισε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απεργούν σήμερα Τετάρτη από τις 6:00 έως τις 6:00 της Πέμπτης.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για αύριο Πέμπτη.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα ενώ δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για δύο ημέρες (σήμερα και την Πέμπτη) θα απεργήσουν οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς Λάρισας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή τόσο προς τα δικαστήρια εκτός εάν συντρέχει παρέλευση 12μήνου ή 18μηνου, όσο και προς τα νοσοκομεία εκτός των περιπτώσεων που κινδυνεύει η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύονται με ασθενοφόρα, ενώ στα νοσοκομεία δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών κρατουμένων.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργία αύριο και στη συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του ΕΚΛ προσδιορίζουν τους στόχους της κινητοποίησης και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για να βροντοφωνάξουμε ακόμα μια φορά:

* Να σταματήσει τώρα η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

* Να μπει τέρμα στη φοροληστεία! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό.

* Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους!

* Όχι στην απλήρωτη και εκ περιτροπής εργασία, στις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, χωρίς Σ.Σ.Ε και ανασφάλιστος. Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009!

* Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ε.Ε., προχωρούν σε ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος μας, στη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης που ψήφισε μαζί με Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

* Πάνε τα όρια συνταξιοδότησης για όλους στα 67 χρόνια, και αν θα έχουν συμπληρωθεί τα ανάλογα ένσημα, με την τεράστια ανεργία, τη μερική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει»…

ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση της πλατείας Ταχυδρομείου αναφέροντας ότι: «Με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα έχουμε χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα με αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και αυτοδιοίκηση.

Με τη μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία κάνουμε το βήμα για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου λιτότητας»…

Η ΕΛΜΕ

Σε συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου καλεί και η ΕΛΜΕ του Νομού που ζητά από τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούν:

* Tο δημόσιο σχολείο, τον εκπαιδευτικό, τους μαθητές.

* Tον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ, με απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας, θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, «Κων. Κούμας», ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Λέμε όχι στις μνημονιακές περικοπές στην παιδεία και στην εξαθλίωση του εκπαιδευτικού. Αντιστεκόμαστε στη φτωχοποίηση των Εργαζομένων και της Κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε να μην περάσουν τα μέτρα που εξοντώνουν Κοινωνία και Οικονομία. Κοινωνική αντίσταση για τον μισθό, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα».

ΤΑ ΤΡΕΝΑ

Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, σήμερα από 17:00 έως 22:00, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης καθώς και στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται για σήμερα είναι τα εξής:

1. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Θεσσαλονίκης :

2594, 2598, 3590, 2597, 2599, 3593

2. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης :

739, 743, I/C 85, 3744

* Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ακόμα μαζικά και οι «Εργατικές Κινήσεις- Παρεμβάσεις» που διοργανώνουν προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Νομαρχίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass